Реклама / Ads
0| 6178 |10.11.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Изложение за професионалистите в туризма се открива в Лондон

.
Най-голямото изложение за професионалисти (business-to-business) в туристическата индустрия World Travel Market (WTM) се открива днес 10 ноември в Лондон.
 

То се провежда в модерния изложбен и конгресен център ExCel и събира под един покрив представители на туристическия бизнес от цял свят.

В четирите работни дни до 13 ноември се очаква повече от 45 хил. професионалисти от 202 държави да посетят изложението и да се запознаят с новостите в световния туризъм, представени от 5400 изложители.

Официален партньор на изложението е емирство Абу Даби.

За втора поредна година един ден от изложението - 12 ноември, е определен за ден на Отговорния туризъм (WTM World Responsible Tourism Day). Той се провежда съвместно със Световната туристическа организация към ООН (UNWTO) и авторитетни международни браншови сдружения като PATA ( Pacific Asia Travel Association) и World Travel & Tourism Council.

В рамките на изложението се провежда годишна среща на министрите на туризма на тема: „Климатичните промени". Тя ще се проведе на 10 и 11 ноември и от българска страна ще участват председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова и заместник-председателят Станислав Новаков.

13 ноември е денят на Световния икономически форум (WTM Global Economic Forum), като основна тема е връзката между състоянието на световната икономика и развитието на туристическата индустрия.

Технологиите в туризма ще бъдат обсъждани на конференция, организирана съвместно с Eye for Travel – медийна компания, специализирана в проучвания и изследвания в областта на туризма. Във фокусът на конференцията тази година са online технологиите – записвания, резервации, разпостранение на информацията. Times Media е медиен партньор на изложението. В групата влизат авторитетният ежедневник „The Times" и седмичникът „Sunday Times", където ще бъдат публикувани обширни репортажи за събитието.

london_razgavki_sgrada_ok1.jpg london_razgavki_sgrada_ok2.jpg

 

България е традиционен участник в WTM, 28-мото поред представяне на страната ни е организирано от ДАТ. Националният ни щанд е разположен на 252 кв. м. и на него ще се представят 26 изложители – туристически организации и фирми: Академика Сий Палас АД, Александър Тур Къмпани ООД, Алма Тур БГ АД, Астрал Холидейз АД, Би Ти Дивелопмент Сървисиз ЕАД, Бояна - МГ ЕООД, Българска асоциация за бизнес и туристическа индустрия, България Ер ЕАД, България Холидейз ЕООД, Вегена ООД, Виктория Тур АД, Дакер ЕООД. ДМ Травел ООД, Дюни АД, Елиттур ООД, Компания за луксозни хотели ЕАД - Хотел Хилтън, Краун Хотел Мениджмънт АД, Лагуна Травел ООД Международни пътувания ЕООД, Ортанна ЕООД, Славянски ООД, ПТГ Пенгуин Травел Груп ЕООД, СОЛВЕКС ООД, Столична община – ОП Туристическо обслужване, Съюз на инвеститорите в туризма, Шарлопов Хотелс ЕАД.

Акцент на българското участие е представянето на еко, приключенски и селски туризъм с послание към посетителите: „България – природата ви приветства". Дизайнът на националния щанд е съобразен с темата и е дело на „Триера Студио" ООД – фирмата, която спечели конкурса на ДАТ за изграждане на български национален щанд на големите международни туристически изложения.

За първи път тази година участниците ще бъдат разположени по региони и специализирани продукти, като са представени Софийски регион, Черноморие, Рило-Пирински регион и продуктите: културно-познавателен туризъм, еко и приключенски турове и балнео и спа туризъм.

В две представления по 30 минути формация „Етника" ще се представи пред посетителите на изложението с модернизиран българския фолклор на специално изградената сцена, близо до щандовете на Великобритания и Ирландия. Изпълнението на „Етника" отговаря на посланието на тазгодишното участие на страната на WTM – Лондон, на визията на българския щанд и характера на събитието. Съчетанието на традиционен фолклор и модерна музика и представяне им в хармония е част от търсения имидж за дестинация България – комбинация от древно културно наследство, запазена природа и модерни курорти. За гостите на българския щанд е предвиден специален винен бар, на който ще се провеждат дегустации. Селекцията включва шест вида качествени български вина.

london_stena_ok1.jpg
london_stena_ok2.jpg

Пресконференцията на Държавната агенция по туризъм ще се проведе на 11 ноември 2008 г. от 14.30 ч. , в пресцентъра на борсата Platinum Suite 6, Level 2. Темата е „Българският туризъм – тенденции и перспективи", като специален акцент ще бъде поставен върху отговорните форми на туризъм и опазване на природата. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6036 |05.11.2008 Откриха четвъртото изложение “Финанси за всеки” . 27| 11946 |30.10.2008 Отново скандал в туризма . 3| 6730 |08.10.2008 Належащи проблеми в туризма ще се решават от нова комисия . 0| 4746 |03.10.2008 Държавно-обществена консултативна комисия ще следи въпросите на туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads