Реклама / Ads
0| 6119 |27.03.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година

.
През уикенда при безупречна организация се проведе традиционния Зимен Байк Дуел.
 
Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в осмото поредно издание на зрелищното зимно вело състезание – Winter Bike Duel 2018!

Събитието е уникално за България и региона и всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи, да се включат в оспорваната и атрактивна снежна надпревара. Състезанието се провежда в дуел формат с директна елиминация , а интригата се запазва до последния момент.

Победител при мъжете в традиционния  Зимен Байк Дуел, за първи път стана Павел Козарски, който показа много стабилно каране и в последния дуел успя да задмине опонента си малко преди финалната права. Втори остана Милчо Стоянов, а на трето място се класира Иван Кобуров.



Сред младите надежди в категорията на юношите най-добре се представи  Григор Вълчанов, следван от Иван Борисов и Николай  Желев . При ветераните на първото стъпало на почетната стълбичка се качи Милан Димов, а до него се наредиха Николай Желев и Вечесляв Николов.

Победителите в отделните категории получиха много парични и предметни награди, любезно осигурени от спонсорите на събитието – BMW България, Ред Бул, Анимал и хотел Перелик.

Състезанието се проведе по писта номер 7 в Пампорово, а трасето включваше скоростни отсечки, където се развиваше скорост от близо 70км в час, имаше  няколко скока и други интересни елементи. Събитието протече под отлична организация, а участниците останаха много доволни от подготвеното от организаторите трасе.

С Winter Bike Duel 2018 стартира плавния преход от сезон зима, към сезон лято в Пампорово, а от курорта издават, че за летните месеци подготвят много приятни изненади за всички посетители. След последните снеговалежи, включително и от днес условията в ски зоната са чудесни, а сезона ще продължи до Великден.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6988 |27.03.2018 „Практикер“ удвои асортимента, служителите и продажбите си за три години . 0| 7043 |26.03.2018 Експерт: Потребителите да внимават с промоциите по празниците . 0| 7475 |23.03.2018 Традиционният зимен байк дуел се завръща за осма поредна година . 3| 9095 |23.03.2018 От нашите лозя по пътя на ракията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads