Кръгла маса за бъдещето на фермерските пазари
Темата за бъдещото развитие на биоземеделието и фермерските пазари ще събере на 16 октомври, петък, от 13 до 15 часа в BEST WESTERN PLUS City Hotel (ул. Стара планина 6) в София, представители на МЗХ, Агенцията по храните, Университета по агробизнес и развитие на регионите ВУАРР, съмишленици от неправителствени организации, фермери и произовдители на домашни храни.
"В проекто-програмата е предвиден дискусионен панел, а накрая – вместо торта за рождения ден, ще предложим на участниците да се почерпим с домашна продукция от различни региони в България", казва в аванс председателят на „Устойчиво общество“ Гергана Кабаиванова.
По думите й, малките фермери и производителите на домашна храна имат да извървят още дълъг път в целта си все повече потребители да се интересуват от това каква храна слагат на трапезата си. И по този път ще трябва да вървим заедно с местната власт в общините и законодателите, допълва Кабаиванова.
Два дни след Кръглата маса, на 18 октомври в Парка Заимов в София ще се проведе и втория национален фермерски пазар.
Моля, подкрепете ни.