Реклама / Ads
4| 13589 |18.06.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Новите коли до 60% по-евтини с услугата Buy Back

.
Хиляди посетители дневно на автоизложбата в Експо центъра Източник: emaxpress
Фирми масово изкупуват коли от свои клиенти, като срещу тях им продават нови, с доплащане.
 
Автосалонът в Интер експо център, който започна на 12-ти юни ще продължи до края на тази седмица. Десетките хиляди, които посетиха изложението, имаха възможност да се насладят на едни от най-яките коли, мотори, скутери и пр. В него безспорният хит обаче беше услугата Buy Back, която набира все по-висока скорост в условията на т.нар. финансова криза. Все повече фирми вносителки я практикуват, за да привлекат колкото се може повече клиенти.

Buy Back, или казано на български „купувам обратно”, е услуга, при която можете да продадете автомобила си на фирмата, от която сте го взели, а в замяна да купите по-нов. Неговата първоначална вноска автоматично се покрива от парите, които получавате при откупуването на старата кола.



„Бартерът” в повечето фирми-вносители на автомобили се предлага при условие, че колата е до 5-годишна, на не повече от 150 000 км и естествено е взета от същия вносител. След като заявите желание да си закупите нова кола, продавайки старата, специален отдел прави цялостна оценка на амортизацията й. След това се определя колко от началната сума на новото возило ще бъде покрита. Фирмите дори се похвалиха, че дават доста добри пари на клиентите си. При оптимално добра форма на автомобила можело да се стигне до 50-60% покриване от цена на нова кола, или казано по-просто: „продавате автомобил, който се оценява на 20 000 лв. и купувате нова, чиято цена е 40 000 лв. В този случай я получавате само срещу 20 хил. доплащане. Фирмите обясниха за Frognews.bg, че не е задължително моделът, който заменяте да е един и същ. Услугата Buy-Back може да се използва, както при автомобили на лизинг, така и при такива, изплатени на момента.

Една от фирмите ни обясни, че дори разполага с оказионен автопарк, в който се предлагат изкупените возила.
Предимствата според компаниите са бързата сделка, актуална оценка според условията на пазара и най-вече – спестява се време при търсенето на купувач за стария ви автомобил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6665 |21.04.2009 Реклами за евтини коли подвеждат клиентите . 0| 8082 |13.04.2009 Белоградчишките скали отново на второ място в класацията за новите 7 чудеса на света . 0| 4692 |15.01.2009 Продажбите на коли в Европа най-ниските от 15 години . 3| 5036 |18.11.2008 Няма опасност от фалит за вносителите на стари коли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads