Реклама / Ads
0| 4650 |28.02.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Отлични условия за ски и сноуборд в Пампорово

.
Две интересни събития предстоят в курорта през уикенда.
 

Над 2 метра е снежната покривка в ски център Пампорово-Мечи чал и курорта работи с пълен капацитет. Две интересни събития очакват туристите през уикенда, а именно откриването на Пампорово Сноу Парк и Шественото спускане с носии и знамена по случай Националния празник.

 

В събота, 2 март, ще бъде официалното откриване на специализирания снежен парк за любителите на фрийстайл дисциплините на ски писта номер 1 – Малката стена. Паркът бе специално изграден и ще бъде едно от основните тренировъчни и обучителни трасета за предстоящия конгрес на Интерски в България, а междувременно  ще бъде отворен и за гостите на курорта.

 

Пампорово Сноу Парк разполага с 5 основни секции включващи няколко разнообразни елемента, сред които рейлове и фън боксове – специални съоръжения за пързаляне, скокове с различна големина, както и специална снежна пирамида, която се изгражда за първи път в страната ни.

 

На 3-ти март по случай Националния празник ще се проведе шествено спускане с носии и български знамена от кулата Снежанка до плац Студенец. Инициативата ще се проведе за трета поредна година, като с всяко издание мероприятието добива все по-голяма популярност и в него се включват все повече хора.

 


.

 

От Пампорово АД информираха, че от 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички участници в мероприятието, а точно в 11:30 часа от върха ще започне шественото спускане. Финалът е на плац Студенец към 12:00, когато по традиция ще засвири Националния химн, а мероприятието ще продължи с български хора  и патриотична музика. родопски гайди. Всички гости в курорта могат да се възползват от възможността да посетят и традиционното родопско кукерско шоу „Песпонеделник“, което тази година съвпада с националният празник на България - 3-ти март и завършва с кукерски парад и народно веселие на площада в архитектурен резерват Широка Лъка.

 

Междувременно в курорта тече трескава подготовка по наближаващия конгрес на Интерски, който ще се проведе на 17-23 март и в него ще се включат над 1200 души от 33 нации и 5 континента! Грандиозно събитие с най-добрите ски учители по света - единствено по рода си и за първи път в България! Каним всички любители да се насладят на атрактивните демонстрации и нови техники в обучението на различни дисциплини зимни спортове.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5361 |22.01.2018 Банско приема за втори път световната купа в сноуборда . 0| 5801 |10.11.2017 Евростат: Отличници сме в ЕС по купуване на дрехи онлайн . 0| 6293 |05.06.2017 При какви условия ще плащаме за роуминг в ЕС . 0| 7243 |03.03.2017 Пампорово – Мечи Чал приема елита на сноуборда в средата на март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads