Реклама / Ads
2| 5390 |22.12.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Отварят Mall Gabrovo през лятото на 2009 г.

.
През лятото на 2009 г. в Габрово ще отвори врати най-големият и първи по рода си търговско-развлекателен комплекс в града и региона.
 

Една година след започване на строителството на Mall Gabrovo грубото строителство вече е приключило.

Общата разгъната площ на комплекса е над 15 000 квадратни метра, а местоположението е точно в центъра на града до Областната и общинска администрация, централен площад и централна поща. Инвеститор на обекта е "Мол Габрово" ООД - българско дружество с габровско участие.

Единят от управителите на фирмата Веселин Станчев обясни, че предвидената инвестиция за реализиране на проекта ще надхвърли 12 млн. евро.

mol_gabrovo.jpg Изграждането на комплекс от типа "мол" е провокирано от развитието на града и региона през последните няколко години, както и от желанието да се предложат площи и условия за бизнес на световни и български търговски марки, които не присъстват до момента на територията на региона, както и на желаещи развитие местни компании.

Ще бъдат предоставени над 40 магазина на два от етажите на комплекса, голям супермаркет на един от подземните етажи с площ 2000 кв.м., а други два етажа са предвидени за развлечения, ресторант, кафенета, бързо хранене и детски кът. За посетителите е предвиден паркинг на 3 нива.

До момента са отдадени над 75% от площите на Мол Габрово. Боулинг “Galaxy”, супермаркет от веригата "Елемаг Гурме", обувен салон "Leonardo", както и магазин за черна и бяла техника "Денси" са само част от големите наематели. Ще има също и банка, мобилен оператор, фото услуги, химическо чистене, аптека, луксозна парфюмерия. При отдаване на площите под наем, инвеститорът ползва консултанти с голям опит с подобен тип комплекси.

Към днешна дата довършителните работи по всички вътрешни инсталации, както и външната окачена фасада са в заключителен етап. Интериорният дизайн и пространствените решения са дело на "Регал Дизайн" съвместно с арх. ателие "Узунов проект". Всеки от етажите е проектиран като композиция от комуникационни и търговски площи.

Вертикалната комуникация се осъществява чрез 8 ескалатора, разположени централно, четири стълбища, два товарни и три пътнически асансьора, осигуряващи директен и кратък достъп до всички функционални зони. Сградата е съобразена с всички изисквания за изграждане на достъпна среда за лица с увреждания.

Главен изпълнител на строителните работи е “Форс Билд“ ООД. Проектант на обекта е архитектурно ателие "Узунов проект". Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5175 |14.03.2008 Прогнозират от 3 до 5% ръст на туристите през лятото . 0| 5920 |30.01.2008 Ще привличаме британски туристи за лятото на панаира Destinations в Лондон . 0| 4880 |12.09.2007 Ръст от 4 на сто на цените на наемите от началото на лятото . 0| 6056 |02.07.2007 Катаджии ще въдворяват ред по черноморските пътища през лятото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads