Реклама / Ads
0| 5694 |23.07.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

„РЕФАН БЪЛГАРИЯ” подкрепя спортните амбиции на пловдивската ракета Димитър Кузманов

.
Димитър Кузманов
Вече не може да ни учуди факта, че когато се заговори за успешна спортна реализация и успехи в града под тепетата почти винаги чуваме името на г-н Ангел Попов, президент на „РЕФАН БЪЛГАРИЯ”. Той е човекът, който застава безрезервно зад спортните таланти и не се колебае в щедрото си спонсориране.
 
Такъв е случаят и с амбициозният пловдивски тенисист Димитър Кузманов, който  си е поставил зa цел да стигне до края на сезона  250-то място в световната ранглиста. Зад тази негова мечна твърдо застана г-н Ангел Попов, имащ дарбата да открие заложбите на всеки даровит спортист. Сега Д. Кузманов е 313-ти, но има огромния съзтезателен хъс да се изкачи  с 60-70 места напред само в предстоящите няколко месеца. Амбициозният тенисист с гордост и огромна признателност заявява:  "От скоро имам нов спонсор, с който ще мога да си позволя да участвам в по-сериозни турнири, които дават и повече точки за ранглистата. Заминавам на такъв турнир в Казахстан. Той е от Челинджър сериите и е с награден фонд от 75 000 долара. Все още не е ясно дали ще стартирам от основната схема, или ще трябва да мина през квалификациите. Амбициите ми са да стигна четвъртфинал в турнира. Ако влезна в топ 250 ще мога да участвам в квалификациите на големите турнири. В нашия спорт е много важно да имаш финансова подкрепа, защото пътуванията за турнирите са много и се изискват сериозни средства. С г-н Попов ме свърза моя кондиционен треньор и от преди месец започнахме сериозни преговори и се радвам, че постигнахме споразумение и че той реши да ме подкрепи", с радост споделя Димитър Кузманов.




„РЕФАН БЪЛГАРИЯ”, в лицето на г-н Ангел Попов се ангажира да поема 50%  от 50от сумата, необходима на спортиста за участие в престижни турнири. Подкрепяйки такива каузи, президентът на козметичната компания знае, че подкрепя не само една спортна изява, и а личност, с която България един ден ще се гордее.

Димитър Кузманов е само на 21 години . Състезател е от Тенис клуб „Локомотив" (Пловдив). Кузманов е син на  тенисистката и национална състезателка Дора Рангелова Той тръгва по нейния път от 6 годишен, за да се посвети на спорта, станал семейна съдба. Негов треньор е вуйчо му Стефан Рангелов. Димитър вече може да се похвали със сериозна спортна биография. През 2009 г. е първи в ранглистата на Европейската тенис асоциация (ETA) при 16 годишните и е избран е за „Тенисист на годината" в Европа за юноши в тази възрастова група. Печели турнирите в Милано (1 категория), Крема и Нови Сад (2 категория).
В турнирите на ITF при 18 годишните е победител през 2009 в Пловдив и Хасково от 4 категория и финалист през 2010 г. в Нови Сад (2 категория), Пловдив (3 категория) и на двойки в Сантяго де Чили (2 категория).
Най доброто му класиране в световната ранглиста при юношите е №40 на 24 януари 2011 г. През юли достига до финал на Европейското първенство за юноши до 18 години, като губи с 5-7 6-7(2) от водача в схемата Роберто Карбалес Баена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7321 |03.07.2015 „РЕФАН БЪЛГАРИЯ” отново подкрепи големите амбиции на Локомотив Пловдив . 15| 6653 |02.05.2015 Гечев: Загадка е защо ДПС не подкрепя прогресивното облагане . 3| 5538 |12.03.2015 „Рефан“ с награда за „Устойчиво развитие на бизнеса“ . 0| 7052 |04.03.2015 От Лондонско изложение „Рефан” поема към Обединените арабски емирства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads