Шефът на стоковите борси: Краставици се продават по-скъпо, отколкото свинското
Това каза пред БНР Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.
По думите му има случаи на продажба на краставици на по-високи цени, отколкото на свинското месо:
"При свинското месо се наблюдава обратна тенденция – има спад на цената му на едро. Това се дължи на свръхпредлагането на свинско месо в Европа, но това е временно явление".
Как краставиците станаха по-скъпи от месото Фрог писа още в началото на миналата седмица.
Той подчерта, че конкурентната среда в пазара на хранителните продукти е много силна и това оказва задържаща роля по отношение на бързото покачване на храните:
"Не е така в пазара на услуги и в други пазари. Всичко това се дължи изцяло на нестабилния енергиен сектор и на рязкото поскъпване на ресурсите".
Моля, подкрепете ни.