Реклама / Ads
12| 25359 |12.01.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Созопол ще привлича заможни туристи с голф и хазарт

.
През 2009 г. политиката на местните власти в Созопол ще е свързана с търсене на начини за привличане на богати туристи, а целта е градът да се превърне в дестинация за хора с интерес към хазарта и скъпите развлечения.
 

Това са обявените планове на местната власт, която е планирала участие в общо шест международни туристически изложения през годината на фона на продължаващи проблеми с инфраструктурата в региона.

Първото представяне пред нови за курорта туроператори ще бъде тази седмица (от 15-ти до 18-ти януари) на международната туристическа борса във Финландия. Созопол за първи път ще вземе участие в най-значимото туристическо събитие в Северна Европа и Прибалтика. На него се очакват 85 хил. посетители, от които 16 хил. са туристически фирми и организации.

През февруари следва участие на изложение в Израел, като там ще бъдат представени главно луксозни комплекси културно-историческо наследство, казина и др. развлечения.

След забраната на хазарта в Израел, Турция, Кипър, Сирия и Ливан немалко израелски туристи осъществяват къси круизи до България - Слънчев бряг и Златни пясъци - с цел посещение на казина и игрални зали, се казва в анализ на общинския ресор „Международен туризъм”. На територията на Созопол има четири - пет казина и игрални зали, а проучването на интереса на инвеститорите е, че в близко време в града и луксозните комплекси ще бъдат открити още.

Останалите държави, в които курортът ще се рекламира активно тази година, са Русия, Румъния, Казахстан. Според заместник-кмета на Созопол Симеон Симеонов „казахстанските туристи се очертават като едни от най-платежоспособните в света”.

sozopol08.jpg  снимка Вяра Йовева

За да не изпуснат все пак и българските летовници, от общината обещават да участват и на международната туристическа борса в София.

Созопол смята да следва и обявената си миналата година цел да се развива като голф-дестинация. Eдна от най-съществените стъпки в тази посока бяха обявени плановете за три голф игрища в зоната между селата Равна гора и Извор, за които общината обяви, че търси инвеститори. Предвижда се евентуалните голф комплекси да бъдат обслужвани от летище, чиято писта ще е с дължина от 1800 метра, достатъчна за обслужване на малки самолети.

В общинската стратегия е залегнало и изграждане на голям атракционен парк върху площ от 300 дка в зоната между пътя Созопол - Бургас и залива до къмпинг „Градина”.

В момента обаче на места инфраструктурата в района е в плачевно състояние. Обещано е до две години проблемите с водата, канализация и улиците в общинските села да бъдат разрешени, а срокът, в който се очаква да заработи пречиствателната станция в Созопол, която ще събира отпадните води и от Равадиново, Черноморец, Атия, Дюни и Алепу, е до две години и половина. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4750 |05.01.2009 Близо 4300 туристи на Царевец само за 3 дни . 5| 7232 |10.12.2008 Нова агенция ще консултира туристическите мениджъри в кризата . 13| 7178 |02.12.2008 Пловдив с потенциал да стане световен туристически център . 5| 4860 |06.11.2008 Чуждестранните туристи се увеличили с 18% в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads