Реклама / Ads
4| 6627 |08.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Цените в Несебър все повече доближават европейските

.
Тенденциите в момента сочат, че руски туристи трескаво изкупуват къщи и вили в курорта, който има хилядолетна история. В града умело са вплетени културните забележителности с възможността за летен морски отдих.
 

Несебър е един от най-старите градове в Европа. Възниква още по времето на траките, които му дават името Месемврия.

nasebar_1.jpg
nasebar_2.jpg nasebar_3.jpg nasebar.jpg

Именно поради тази причина той е изключително богат на исторически и културни забележителности. От приемането на християнството в България та до ден днешен в старата част на Несебър има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани, а действаща в момента е само една от тях. Другите по-запазени са превърнати в картинни галерии. Сухоземният провлак, свързващ старата част с новата, е дълъг около 400 метра. По средата му се намира старата мелница на града, която не функционира, а е само туристическа атракция. В началото на квартала, в новата част на Несебър, се намира истинската мелница на града, която за съжаление сега е вградена в хотел. Една от безспорните забележителности в града е археологическият музей, който е защитен от ЮНЕСКО. В него са събрани много исторически експонати от Месемврия и средновековен Несебър.

несебър_8.jpg

Поради наплива на чужди туристи в курорта обаче цените все повече приближават тези на луксозните черноморски кътчета. Най-евтините оферти, които могат да се намерят по традиция се предлагат от наемодателите на частни квартири и семейни къщи. Така например в момента леглото в подобен тип жилища върви от 12 до 15 лв. В цената не са включени кой знае колко удобства, но за купонджиите, които ще използват кревата само при спешни случаи е идеална възможност. В хотелите 3 звезди „наддаването” започва с начална цена 30 лв., като някъде достига до 50-60. Ако пък сте от туристите, за които парите не са проблем, то спокойно може да си наемете двойна стая в четиризвезден хотел за 170 лв. на вечер, като ще разполагате с абсолютно всички екстри, известни в хотелиерския бранш. В унисон със скъпите хотелски оферти, алкохолът и храната по заведенията също не са по всеки джоб. Според посетителите около 60-70 лв. дневно ще са напълно достатъчни, за да се отпуснете, както подобава за един луксозен курорт. Тенденцията в момента сочи, че градът е пълен с руснаци, някои от които са започнали трескаво да си купуват вили и къщи близо до плажната ивица. Ако всичко това обаче ви идва на нагорнище, то офертите в съседна Равда са доста по-приемливи. За да пристигнете в курорта бързо и удобно на разположение са 10 редовни рейса, които тръгват от София и пристигат директно в Несебър за 6 часа. Цената на билета е 32 лв. Ако пък разполагате с личен автомобил, разстоянието ще ви се стори доста по-кратко заради изключително красивата природа, която е обградила дестинацията. Нашето предложение е да стягате куфарите докато все още времето е благодатно и да си спретнете едно страхотно преживяване в курорта, който днес „загуби” един от най желаните ергени – кмета Николай Димитров. Във всеобщата младоженска еуфория покрай съвпадението на трите осмици в датата днес той мина под венчилото с годеницата си Нури. Жителите на града очакват в чест на сватбата Димитров да открие дългоочаквания родилен дом, както и да увеличи детските градини. С бракосъчетанието си градоначалникът разбива десетки момински сърца, тъй като е спряган за най-желания ерген в общината.

изгрев  снимки Вяра Йовева

Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5083 |06.08.2008 Очакваме застой в цените на столичните имоти, последван от спад . 0| 5223 |30.06.2008 Хотелите нямало да вдигат цените . 1| 5311 |24.06.2008 Ръстът на цените на имотите в цял свят забавя темпо, в България още не . 0| 5099 |23.06.2008 България се наводнява с молове, а цените на тези имоти са главозамайващи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads