Реклама / Ads
0| 5159 |16.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Туристическият бизнес се събира на изложението Културен туризъм

.
За пета поредна година Велико Търново ще се превърне в център на културния туризъм. Днес ще бъде открито международното изложение Културен туризъм, което ще продължи три дни.
 

43 общини и туристически информационни центрове ще представят туристическите си продукти на изложението, което ще се простира на 300 квадратни метра площ в Изложбения комплекс Рафаел Михайлов.

Участие ще вземат и 38 български туроператорски фирми, 12 румънски туроператори, както и представители от Турция, Гърция, Македония и Малта.

Богата дискусионни програма, няколко спектакъла, филмов фестивал и туристически атракции са подготвени за участниците и гостите на туристическата борса, съобщи управителят на Царевград Търнов Даниел Панов.

Държавната агенция по туризъм ще отличи паметник на културата, предизвикал голям туристически интерес. Засега има три номинации за голямата награда на Държавната агенция по туризъм, допълни Даниел Панов, но запази в тайна номинираните. Голямата награда е златен медальон от 14 каратово злато – копие на средовековно бижу, открито при разкопки на Трапезица през 1975 година.

v.tarnovo.19.jpg  снимки Вяра Йовева

Предвидени са и четири награди в различните категории за участниците във Филмовия фестивал, на който ще бъдат показани филми за културен туризъм. Общия награден фонд е 7 хиляди лева, осигурен от общината. За най-атрактивен туристически продукт също ще има отличие. За него ще се конкурират само общините-участници в борсата. Всички награди ще бъдат връчени в последния ден на изложението – 18 април.

Традиционно туристическата борса ще бъде закрита с аудио-визуалния спектакъл Звук и светлина и илюминации. В същия ден на закриването обаче във Велико Търново ще започне Великденски панаир на занаятите. 15 майстори-занаятчии от цялата страна ще покажат своята работа на открито на площада пред хълма Царевец. Frognews.bg


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5143 |24.03.2008 Европейският бизнес обслужва неефективно клиентите си . 3| 6489 |21.03.2008 Треска за кадри клати бизнеса . 2| 5303 |17.03.2008 Стартирането на бизнес у нас твърде скъпо . 0| 5711 |22.02.2008 София e най-изгодният град за бизнестуризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads