Реклама / Ads
0| 6854 |10.04.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Велико Търново-столица на "Културен туризъм 2011"

.
Велико Търново
Международно изложение “Културен туризъм 2011” ще се проведе във Велико Търново от 13 до 15 април
 

От 13 до 15 април 2011 г. Велико Търново ще е домакин на VIII-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм 2011”. Форумът се организира от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново, съвместно с Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Международно туристическо изложение “Културен туризъм” е единственият специализиран форум за културен туризъм в България. В рамките му общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързания с него сектори, представят своя потенциал за развитие на туризма в България.

Над 80 изложители ще се включат в VIII-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм 2011”. Ще бъдат представени чуждестранни туристически представителства, фирми и организации от Испания, Полша, Аржентина, Индонезия, Гърция , ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция и др.

В дните на изложението и тази година ще се състои годишната среща на кметовете на общини от Република България по проблемите на туризма, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. В нея ще вземат участие министър Трайчо Трайков и ресорния заместник-министър Иво Маринов. Възможностите, които предоставят оперативните програми за финансиране със средства на ЕС на дейности, свързани с повишаване привлекателността на населените места и регионите, ще дискутира с участниците в изложението „Културен туризъм” министъра по усвояване на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Министрите Трайчо Трайков и Томислав Дончев и заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и заместник-министъра на културата Тодор Чобанов, съвместно с представители на неправителствени организации в сферата на туризма, представители на местните власти и бизнеса ще обсъдят мястото на атрактивни природни и исторически забележителности в туристически програми. Дискусията се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и е част от Националната кампания „Чудесата на България 2011”, инициирана от вестник „Стандарт”.
В дните на Международното изложение „Културен туризъм” ще бъдат дискутирани проблеми, свързани с местните политики за развитие на туристическите дейности, за популяризирането на музеите и туристическите аттракции. На 14 април, специалният гост на форума д-р Марио дел Корсо – президент на италианската федерация „Приятели на музеите”, ще участва в кръгла маса на тема: „2011 г. - Международна година на доброволците: туризъм и музеи”.

В рамките на изложението ще бъде представена книгата „Културният туризъм: мисията на Велико Търново" на доц. д-р Соня Алексиев и ще се проведе фестивал за филми, популяризиращи туризма и културно-историческото наследство “На източния бряг на Европа.” Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” за първи път ще представи новата система за резервации BOOKING ENGINE на сайта www.visitvelikoturnovo.com. Системата е първа по рода си в страната и е разработена съвместно с испански партньор. Официалното откриване на VIII-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм” ще бъде в 12,00 часа на 13 април 2011 г. в градското пространство пред Изложбените зали на ул. „Рафаел Михайлов” във Велико Търново. Залите на изложението ще бъдат отворени за посетители от 9,00 до 19,00 часа в дните на форума.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5147 |13.02.2011 Тр. Трайков: Нужна ни е оперативна програма за туризъм . 0| 5652 |11.01.2011 3D спектакли отварят врати за културен туризъм . 4| 5183 |01.01.2011 България в топ 10 за туризъм през 2011 г. . 0| 5744 |23.11.2010 30% плащат минимално за данък "Туризъм"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads