Реклама / Ads
0| 6146 |19.01.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Д-р Войнов оглави Агенцията по храните

.
д-р Йордан Войнов
Министър–председателят Бойко Борисов назначи за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, който бе предложен от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, съобщи правителствената информационна служба.
 

За заместник-изпълнителни директори на БАБХ са одобрени д-р Венцеслава Тасева-Соколова, която заема длъжността директор на дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните” в МЗХ, д-р Тенчо Тенев, който е главен държавен здравен инспектор на Република България и Антон Величков, изпълнителен директор на Националната служба по растителна защита. Директор на Центъра на оценка на риска – т.нар. Мозъчен тръст на мегаагенцията, ще бъде д-р Бойко Ликов, досегашен директор на дирекция „Евроинтеграция и международни отношения” в НВМС.

Д-р Йордан Войнов е генерален директор на Националната ветеринарномедицинска служба от м. ноември 2008 г. През периода юли-ноември 2008 г. д-р Войнов е бил заместник-генерален директор на НВМС. Той е бил директор на Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) – София област и началник на информационен отдел в РВМС София-област. Работил е и в Министерство на здравеопазването, където е извършвал дейности по контрол на храните. Преди това е работил като ординатор в регионална ветеринарна лечебница гр. Самоков, като участъков ветеринарен лекар в с. Горни и Долни Окол и като ветеринарен техник във ветеринарен участък, с. Драгушиново.

Д-р Войнов е завършил Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина, гр. Стара Загора има придобита втора магистратура „Ветеринарна администрация”. Преминал е множество курсове и специализации в областта на ветеринарната медицина и безопасността на храните. Владее английски и руски език.

Законът за Българската агенция по безопасност на храните предстои да бъде обнародван в Държавен вестник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6161 |13.01.2011 Създават агенция за контрол на храните . 6| 5019 |03.01.2011 Цените на хранителните продукти ще скочат . 0| 5301 |20.12.2010 Агенцията по заетостта остави безработни на улицата . 2| 5141 |28.11.2010 Храните са поскъпнали с 1,3% през ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads