Реклама / Ads
43| 10883 |11.06.2023 ГЛАСЪТ

Имате против ”джендър” филми в киносалон, но не ви пречи чалга певици с голи крака да се клатят в ритъм по телевизията

.
Фашизмът започва така - с атака към някакво малцинство, превърнало се в обект на дезинформация, пропаганда и омраза... 10 юни. Запомнете този ден, защото това е датата, в която България се приближи с още една крачка към държавите, които са далеч от демокрацията.
 

Постери с "Долу ръцете от нашите деца", плакати срещу педофилията и яки мъжаги с тениски на партия "Възраждане" обсебиха пространството около кино "Одеон" около 20 ч. вчера. Причината - прожекцията на филма "Близо", част от програмата на "Софий прайд филм фест". Открит призив на граждани да се включат към демонстрацията направи в социалните мрежи политическия анализатор Кристиьн Шкварек, който стои и зад така нареченото "Шествие за семейството" - контрапротест на София прайд. 


Шкварек тази сутрин бе в ефира на Българската национална телевизия по друга тема. Там никой не го пита идентифицира ли се с откритата омраза и дезинформацията, случила се пред "Одеон" вчера. 


Протестиращите са влезли в киното, снимали са с телефони и са задавали въпроси на зрителите. Полицията ги е допуснала. Очевидци разказват, че хората вътре са треперели от страх. Няма коментар от кино "Одеон". Има обаче едни горди гамени с тениски на "Възраждане", които се тупат в гърдите, че са спрели излъчването на "педофилски филм", който разпространява "джендър идеология". 

 

Фактите. 

 

Белгийският филм “Близо” е част от мрежата Europa Cinemas и разказва историята на две 13-годишни момчета. Приятелството между тях започва да се руши, след като съучениците им започват да забелазвят близостта им и да подмятат подигравки. Филмът е номиниран за Златна палма в Кан и носител на голямата награда на фестивала. 

“Близо” се излъчва в рамките на кинофестивал в киносалон, който е далеч от очите на притеснените за традиционното българско семейство протестиращи. Полицията обаче стои и гледа, докато гамените с партийни тениски нахлуват в киносалона и опитват да спрат прожекцията. 

 

 

Въпросите.

 

Защо онези, призвани да бранят обществото, позволяват на една част от него да застраши група хора, отишли да гледат филм на кино? Ами ако някой бе извадил бухалка? Пистолет? Защо се приема за геройство явната демонстрация на непредизвикана омраза? Защо политиците в по-голямата си част мълчат за това? Защо новият министър на вътрешните работи и шефовете на СДВР не са излезли с позиция по въпроса, а се държат така, сякаш нищо не се е случило? 

 

Повтарям отново - това е прожекция на филм в кино в рамките на кинофестивал. Никой, уважаеми бранители на традиционните български ценности, не е пуснал този филм в ефира на националната телевизия. Въпреки това от същия този ефир са се излъчвали концерти на “Пайнер”, където разголените крака на поп-фолк изпълнителки са се размахвали пред очите на 13-годишните ви деца. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 24049 |30.12.2021 Г-н Кънев, колко сблъсъка имате с Гешев и Цацаров, че сме забравили? . 68| 18585 |04.09.2021 БСП да покаже: статукво или антистатукво, за Радев или против Радев . 22| 17142 |26.08.2021 Пак чакаме спасение от нещо, което противоречи на здравия разум. Уроците на Плутарх . 38| 22094 |05.04.2021 Хитлер пред бункера на 9 май към съюзниците: Имате ли по-опитен от мен? Елате да направим един мир
Реклама / Ads