Реклама / Ads
61| 13478 |19.01.2022 ГЛАСЪТ

Жена с брада - политическият номер на Костя

.
Клементина Деле
Някога по панаирите е имало всякакви атракции. Хората са се тълпили най-много пред жената с брада, гигантът с едно око и джуджетата-акробати. В зората на ХХ век особена популярност извоювала французойката Клементина Деле. Още като девойка тя се сдобила с гъста брада, но славата й се разнесла, когато се омъжила за местния пекар. Започнала да продава свои фотографии, но истинска известност постигнала по време на турнетата си из Европа. И спечелила доста пари, разбира се.
 

Подобен ефект търси и Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ в трупата на българския политически панаир. Той търси известност чрез постоянно присъствие в публичното и медийното пространство. За да е там, трябва да измисля „шокиращи неща“ за публиката. Нещо като жена с брада във вариант с политическо съдържание. ПР-тактиката му е насочена към атака на САЩ по всеки повод. Америка е в центъра на световното внимание, но освен одобрение тя търпи и критики. Да се възползваш от това е ПР-тактика. Присламчването към проекта „Славянски мир“ на Путин и Кремъл е част от същата ПР-хитрост.



И Костадинов вдига шум: Американският посланик Херо Мустафа да бъде привикана на килимчето, за да обясни как така републиканският конгресмен Клаудия Тени е заявила, че налагане на санкции срещу България заради нейното вето над Скопие е „възможен вариант“. Държавният департамент на САЩ ясно кометира, че няма такова нещо, но Костя настоява г-жа Мустафа да бъде извикана дори в Народното събрание.

Дни преди тази „акция“ Костадинов заплаши, че „Възраждане“ ще поведе протестиращи срещу „Зеления сертификат“ да нахлуят в парламента. Ако правителството не отмени „сертификата“ ще влезем и в Министерски съвет, - отсече ленинецът Костя. Не спира да ни „обещава“, че целта му е да управлява България. Дотогава очевидно е решил всеки ден да е пред очите ни.



Салвадор Дали на въпрос, защо толкова често се забърква в скандали, отговаря: Важното е да си известен, не е важно с какво. Друг вариант на същото е: Лоша реклама няма.

 

И Костадин Костадинов поддържа кресчендото.

 

Има обаче сериозен конкурент на тази писта. Заместникът му в партията и зам.-председател на НС Цончо Ганев заплаши колегите си народни представители от други партии, че „ще ги изнесем напред с краката“… (По време на протеста срещу „Зеления сертификат“ и ваксините.) Ганев очевидно има големи амбиции, които едва ли предвиждат дълго положение като в „Двама на люлката“ на Уилям Гибсън… В подобна ситуация единият винаги става излишен и въпросът не е "Дали", а "Кога".

 

Костя обаче мълчи като гроб за платените от Борисов 3 милиарда народна пара, за прокарването на тръбите на Турски/Руски поток през България. За прокарването им на сръбска територия масрафа е поет от руската Газпром. Затова се питаме, защо лидерът на „Възраждане“ не търси сметка на Крeмъл и на руския посланик в София? Отговор не чакаме.

 

Тъжното е, че немалко хора се връзват на евтините бабаитски номера а ла банкянския мачо. И забележете: Костя говори от името на народа. На целия народ.

А е така, защото годишно българинът чете половин книга, а финландецът - 17. Това обяснява и много други неща…

 

Жена с брада…

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 16017 |17.01.2022 Да се отървем от Гешев и Цацаров е заслужена справедливост . 79| 29970 |17.09.2020 ПКП, най-обсъжданата жена днес - с какво ще я запомним? . 35| 21531 |21.06.2020 Той е политик, а жена му също краде - изводи от сутрешните тв . 25| 57201 |20.05.2019 Само във Фрог: Жената до Гешев с чисто нов апартамент на безбожно ниска цена-240 евро/кв. м.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads