Реклама / Ads
32| 8147 |28.11.2008 ГЛАСЪТ

Как се разлайват кучета

.
Управляващите нямат адекватни отговори, а и не могат вечно да се крият. Тогава има нужда от Spin Doctors, които така да извъртят ситуацията, че и самите властимащи да повярват, че са честни и компетентни.
 

 

Как се разлайват кучета. С досиета. Това е отговорът на въпроса. Изразът "Да разлаем кучетата" стана популярен, разбира се, от превода на заглавието на филма "Wag the Dog". Въпреки, че някои могат да поспорят по превода на заглавието, изразът е ясен - да вдигнеш шум, да привлечеш с нещо вниманието, да създадеш паралелна реалност и така да отклониш вниманието от нещо. Представете си огромен правителствен скандал. Управляващите нямат адекватни отговори, а и не могат вечно да се крият. Тогава има нужда от Spin Doctors, които така да извъртят ситуацията, че и самите властимащи да повярват, че са честни и компетентни.
А сега от американския да преминем към българския филм: Европейската комисия безпрецедентно наказа страна член на ЕС. Няма осъдени, няма оставки, няма реформи. Няма и пари! Вместо да замълчат, управляващите наговориха куп глупости: "несправедливо", "двойни стандарти", "жертва"...
Т.е. ние сме си ОК, ама ония европейци нещо не са в час?!?!?!?!
Главният мозък засече това уникално излагане и реши да разлае кучетата. В късния следобед  в сряда Комисията по досиетата огласи сътрудниците на Държавна сигурност в ръководствата на БНТ от 1989г. насам. Също в късния следобед премиерът Сергей Станишев отмени предварително обявената пресконференция в българското посолство в Берлин, където трябваше да коментира скандала с фондовете. За всеки поне малко запознат с технологията на медиите резултатът е ясен: Заместваш планираните минути/страници за Станишев със същите по обем минути/страници за досиетата. Защото и новините са производство и в късния следобед вариантите не са толкова много.  Главният мозък знае това много добре.  От членове на Комисията по досиетата знам, че резултатите от проверката за БНТ са били готови още преди седмица. Но пък бяха обявени точно в сряда - в късния следобед.
Да, това сигурно е теория на конспирацията. Но тези съвпадения се оказват изненадващо услужливи към властта.
А кой тогава е Главният мозък, който може с еднаква сила да посъветва Станишев да отмени пресконференцията си и едновременно с това да посъветва ръководството на Комисията по досиетата да обяви агентите точно в този момент?

Иван Бедров 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 12449 |25.11.2008 Неизбежната война . 92| 11733 |24.11.2008 Коритаров и силуетите в мъглата . 33| 8110 |19.11.2008 „Да живей 47-ят конгрес на БСП!" и морските вълни . 33| 8376 |15.11.2008 Все пак имало бизнес център в сградата на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads