Реклама / Ads
39| 18211 |29.10.2017 ГЛАСЪТ

Борисов ядосан, вади корупцията по върховете на ГЕРБ и държавата

.
Източник: Художник: Тони Ганчев
След Делян Пеевски и ГЕРБ написа писмо до медиите. В него се казва истината и само истината. Защото Бойко никога не лъже. Ама никога! Дори в полунощ да каже „добър ден“, - вервайте Му. Сиреч, луната нещо се е объркала след конгреса на БСП.
 
Разгневеният интернационалист Борисов продиктувал следния абзац във въпросното писмо: „Във връзка с ескалирането на политическия тон и използването на езика на омразата от страна на БСП, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов свиква утре, 29.10.2017 г. (неделя), от 10:00 часа, разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията. В него ще вземат участие членовете на ИК, министри и депутати от ГЕРБ.

След заседанието на ИК на ГЕРБ, от 12:30 часа в Централата на партията ще се проведе пресконференция за представителите на медиите."

Сиреч, първият партиен и държавен ръководител свиква извънреден Пленум на Централния комитет на партията. Щото положението е майката си трака: ония от бесепето вече говорят каквото им падне и трябва да се тури ред. Каквото му падне може да говори само Първия, иначе къде ще му излезе краят...

 

В този исторически откъс има няколко важни истини, които се крият между редовете. Доскоро Борисов се шегуваше и подиграваше на БСП – каквото й да кажеха оттам. Сега е сериозен и дори гневен. Което означава: социологическите твърдения, че ГЕРБ е първа политическа сила са силно преувеличени.

 

Друга скрита истина е, че критиките към некадърното и примитивно управление вече официално се наричат „език на омразата“. Каже ли някой, че Борисов и шайката (по любимият им Антон Тодоров) крадат, ще бъде посочван с пръст: език на омразата!  

Днес в 10 часа започва „разширено заседание“ на всички командни органи в ГЕРБ. В превод, за по-гламавите от партията: Ще се проведе организационно набиване на канчетата. В смисъл: как така изпуснахме контрола върху другите партии и допуснахме да ни вадят кирливите ризи?! Не е ясно дали Пеевски ще бъде гост на „разширеното заседание“, но е сигурно, че ще присъства – духом, ако не тялом. Което означава, че Борисов ще разпореди още по-масово участие на министри, Цецо, Гошо-агентчето, Цвета, Спас-майничката и др. остриета в националните и т.нар. сериозни медии. Сиреч, в медиите на Пеевски, защото само там се казвала истината и се громели олигарсите и корупцията, както сам отбеляза преди няколко дни самият приятел на Борисов.

 

Министър Горанов, ще получи специални указания да насити общественото пространство с „факти“ за феноменалния икономически напредък и заможния живот на българите, осигурен от партията-закрилница. На Горанов ще помага Менда – то се знае.

 

А сега гвоздеят! На съвещанието Борисов ще посочи корумпираните по високите етажи на партията. Честно и безкомпромисно. И ще даде личен пример, като съобщи процентите, които притежава чрез подставени лица в Булгартабак, колко милиона е получил при прехвърлянето на едни акции от Дунарит на негов съотборник от „Бистришките тигри“ (днес вече с друго име), от в. „Уикенд“, некои телевизии, „сериозни“ вестници и пр. Щял разкрие също, че отношенията му с боса на Лукойл Вальо Златев не са просто братски, финансово-братски.

 

След него ще скокне Владислав Горанов, за да признае за финансово-братските си отношения с Домусчиев, Пеевски, Йордан Цонев и други източници на приходи.

 

Цецо Цветанов пък ще обясни откъде намира пари да плаща 44 000 лв такса за Англо-американското училище в Панчарево, където учи едната щерка. И за издръжката на каката в Англия, ще признае.

 

Цецка пък щяла да го удари на самокритика как е уредила мъжа си на отговорна работа в РВД. Нали знаете – в РВД са най-големите заплати и там са предимно "наши хора". Май щяла да признае и че винаги води готвач със себе си, когато отмаря от изнурителния труд в Евксиноград. Щото е специална, а другите са простолюдие.

 

Но да не разкриваме целия сценарий, защото ще се изгуби ефекта от изненадата.

На пресконференцията след съвещанието лично Борисов, ще обясни истинските мащаби на икономическия и социалния възход на Родината и нейния вдъхновен народ. Ще спомене скромно за построеното от него, за увеличението на пенсии и заплати, за подлите пилоти, дето отказват да летят, за несъстоятелните протести на превратаджии, за тайните комитети на подгонени от прокуратурата „нездрави елементи“, които искат да свалят демократичното и прогресивно управление. Ще се повтори отново, че гербаджиите във властта – централна и местна – никога, ама никога не грешат. Ще се изтъкнат – съвсем справедливо – историческите международни постижения на премиера. (продължителни аплодисменти) Ще чуем добре сгряващото сърцата: „Колко магистрали и пътища сме построили“... Е, няма да чуем за спрените плащания по еврофондовете, за стъкмистиките в бюджета (дело на набедения за супер бюджетар Ананиев) и фалшивия излишък. Но тава са несъществени дреболии. Важното е да гледаме напред, където ни очаква светлото бъдеще. Бай Тошо не успя да построи комунизма, но Борисов е на път да го стори. При това демократично-деспотичен комунизъм. В чест на 100-годишнината от Великата октомврийска социалистическа революция. Стига да премахнем езика на омразата. Ще бъде пресконференция на истината и възхода. Ще бъде вълнуващо. А журналистите ще задават само правилните въпроси.

Вече се вълнуваме. Защото току-що видяхме как Цецо размахва едни диаграми - майко мила! Може да не ви се вярва, ама ГЕРБ са преборили корупцията, преборили са контрабандата (Цецо и Бойко са професионалисти в тази област, ако разбирате накъде бия...) и пред нас са блеснали житата, окъпани от топъл дъжд, както се казва в онази песен, която Първият е пеел в хора на милиционерското училище. Щото той е музикален, нали. И въобще общоталантлив. Случихме и на Първи, и на Втори... Това се казва джакпот, а не като онези на лотариите, дето всеки се съмнява, че е някаква нагласена работа.

 

Ех, колко прекрасен е животът в България!

 

Екип от признателни журналисти

П.П. Пояснение за имбецили:
Когато чуете, че Бойко ще разкрие корупцията по върховете на партията и държавата - това е фалшива новина.
Ако обаче чуете, че Бойко няма да разкрие корупцията по върховете на партията и държавата - това дори не е новина. Това си го знаем.
Истинска новина е, когато вместо да се ослушвате какво ще ви каже Бойко, се вдигнете и го изметете от властта.  Само че българите не си падат по истинските новини. Наистина не си падат, освен ако не дойдат някакви освободители, па да ги посрещнем с хляб и сол...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 20743 |12.09.2017 15.09.2017 – ден на корупцията или на първия звънец? Светулки. . 7| 20753 |26.06.2017 Цветанов, обърни бинокъла, гледаш корупцията наопаки! . 17| 17965 |25.06.2017 ГЕРБ срещу корупцията? И д-р Менгеле е срещу насилието...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads