Реклама / Ads
39| 14548 |10.12.2023 ГЛАСЪТ

Махмурлук: Има дни, в които човек не трябва да се показва и да празнува руска победа

.
Спокойно, Каракачанов ще ни брани...
Слушай, слушай… В сряда, на Никулден, се почерпихме скромно с другари, а ето че днес съм свеж като краставичка, нямам махмурлук и тепърва идва уикенда! – кипри се бивш едикакъвси в тв студио. Милият, не е разбрал, че вече е неделя.
 

Има моменти, в които не трябва да говориш, да излизаш от къщи и да се показваш пред хора. Съвет от автора на „Похмелье“ Артьом Суханов.

 

Красимир Каракачанов в неделното сутрешно студио при Георги Любенов обяснява като последна инстанция, че Украйна вече е загубила войната. Не намеквам, че махмурлук измъчва Каракачанов - в никакъв случай. Само отбелязвам, че очевидно човекът има информация, недостъпна за простосмъртните: руската икономика процъфтява, а страните от ЕС се гърчат в криза. И в САЩ положението не е розово.

По думите на Каракачанов, войната в Украйна няма как да бъде спечелена от Киев и много анализатори в САЩ, и в Европа си дават сметка, че това е така. Европа дори търпи големи икономически загуби: "А в България, зад тази евроатлантическа мъгла, ние даваме тези БТР-и. Те стават, но не за война. Допускам, че те ще бъдат продадени. Ние можехме да ги използваме, като продадем част от тях и с получените пари да ремонтираме останалите."

Правителството трябва да се грижи не за Зеленски, а за интересите на българския народ, заявява още Каракачанов.

 

Няма по-голям патриот от Каракачанов.

 

Пропуснал е обаче да забележи загубите на руската армия, а те от 24.02.22 до 22.10.23 са:

 

- Личнен състав 293 830 (+980) човека,
- танкове - 5081 (+18) бр,
- бойни машини бронирани машини - 9631 (+19) бр,
- артилерийски системи - 7032 (+15) бр,
- реактивни системи за залпов огън - 825 (+3) бр,
- средства на ПВО - 549 (+1) бр,
- Бойни самолети - 320 (+0) бр,
- вертолети - 324 (+0) бр,
- безпилотни летателни апарати на оперативно-тактическо ниво - 5339 (+9),
- крилати ракети - 1535 (+0),
- кораби/катери - 20 (+0) бр,
- подводници - 1 (+0) бр,
- автомобилна техника и автоцистерни - 9404 (+13) бр,
- специална техника (инженерна, сапьорна,  и др.) - 991 (+1) бр.

 

А според Кремъл трябваше още миналия март да има "парад на победата" в Киев. Нямаше. И досега няма, освен, че украински дронове все по.често "навестяват" Москва и важни руски военни обекти.

 

Руската икономика обаче процъфтявала. Сигурно е така, щом Кремъл възражда производството на "Запорожец" и сглобява китайски автомобил с лепенка "Москвич". Кремълската пропаганда прокара дори в България твърдение, че производителите на БМВ в Германия си скубели косите преди време, че не могат да произведат кола като руската "Лада". Прав е Каракачанов да се гордее с руската промишленост. Молодец!

 

Само за един ден миналата седмица руската гражданска авиация е претърпяла над 40 аварии. Изглеждат много, но ако бяха например 100? 40 е добро постижение, трябва да признаете.

 

Е, американският долар се продава в Русия вече за над 100 рубли, но това е временно. Можеше и за 150 рубли да се продава, но процъфтяващата икономика контролира здраво курса...

 

Разбира се за копейкиновските ни родолюбци, това са дреболии. За тях по-важни са новите моменти в руската пропагандна война:

 

1. Русия вече е спечелила войната. Само че Путин вече няколко пъти повтаря, че е готов да преговаря за спиране на военните действия срещу Украйна. Преговори или катастрофа – това е бъдещето пред болния мозък в Кремъл.

 

2. Израел е агресор, Хамас защитава мирните палестинци. Това е новата пропагандна перверзия на Москва, която въоръжава и финансира терористите.

 

3. Венецуела и президентът Мадуро са в правото си да анексират 2/3 от територията на съседна Гвиана. Защото така. Над 800 руски военни от спецназ и ЧВК „Вагнер“ са във Венецуела от 2019 г. В момента част от тях са на границата с Гвиана.

 

Обобщение

 

Десетки провали трасират управлението на Русия: в дипломацията, в шпионажа и икономиката, във въоръжените сили и финансите. Войната за Путин е средство да прикрие създадения от него хаос. Резултатът е: Русия в изолация.

 

Митичният ген. Иволгин от филма „Особености на руския национален риболов“ казва: Пиеш, нали? И пиеш и пиеш, и пиеш и пиеш... Всичко изпи! Мислите си, че с Русия е свършено, нали? Но има още пиене…

 

Да им имам победите.

 

Каракачанов се изказа още за Северна Македония, правителството "Денков", ГЕРБ, НАТО, БСП, за книга, която написал в свободното си време, за МО, бъдещите планове на ВМРО и пр. За всичко. Такъв си е той – умничък.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9505 |09.12.2023 Не, недей да ми припомняш, не, недей да ме досокваш... Рашидов разлюби Борисов . 79| 10587 |07.12.2023 Има ли поне едно нещо в България, което да е наред? Поне едно . 8| 7352 |05.12.2023 Българското доброволчество: Смели сърца, дъно, кючек и шербетени репортажи . 42| 15163 |03.12.2023 Смразяващи факти ядосаха дори кравите: От нашето виме пачки правите, но ревете за бай Тошо! Мирише на шантаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads