Реклама / Ads
16| 10245 |19.02.2024 ГЛАСЪТ

Мартин Нотариуса е бил агент-информатор на службите. Знаели ли са Борисов, министри и шефове в МВР?

.
Мартин Божанов-Нотариуса е бил агент-информатор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). Такъв е направен още преди години. Знаели са вътрешни министри и висши прокурори. Проверката за установяване на този  факт се прави за 5-10 минути, а от сегашния министър, който е бил в службата – за още по-малко. Но от МВР мълчат вече цяла седмица, което е много странно и поражда много въпроси и съмнения.
 

Това съобщиха за Фрог нюз три независими един от друг източници, близки до структурите за сигурност. Не било изключено Божанов да е бил сътрудник и на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

 

Той е бил регистриран, имал е водещ служител, който е контактувал с шефове на по-високо ниво. По този начин му е осигурена свобода да изпълнява поръчки от най-високо място за рекет и шантаж на бизнесмени. Участващите прокурори в схемата са повдигали обвинения на посочени хора, а нерядко някои от тях са вкарвани в ареста без доказателства за незаконна дейност.






За топлите връзки на Нотариуса с шефове в службите и МВР открито говори Бойко Рашков, депутат от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър. Той се опитал да спре изтичането на информация, но не се получило. Пред Лора Крумова по Нова телевизия Рашков заяви, че  някой или някои от неговите заместници или тогавашният началник на ГДБОП Калин Стоянов (сега вътрешен министър), е подал или са подали информацията към групата и лицето – Мартин Божанов.

 

Според нашите източници голяма е вероятността с привличането на Нотариуса като сътрудник на тайните служби да е бил запознат и Бойко Борисов. Самият Борисов неведнъж се е хвалил, че знае всичко, което става в МВР.

 

През 2013 г. той казва: Аз вече колко време коментирам, мълча си и съм убеден, че рано или късно ще излезе, че има паралелна структура в държавата, която действа, работи, записва, манипулира, компилира. И това означава, че Станишев и неговата шайка, която работи за него, защото той е преносител на сигналите, нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. Много е възможно в тези структури, паралелни на държавните институции, да има служители на МВР.






По време на дългите години начело на управлението на страната обаче, Борисов не разкри нито един човек, свързан с въпросните паралелни структури, не извади нито един служител на МВР, работил за незаконните схеми. Да не би да са работили за него? Такова съмнение е съвсем основателно. Още повече, че е бил в тесни отношения с главните прокурори Сотир Цацаров и наследника му Иван Гешев. Немалка част от шефовете в службите и системата на МВР пък са били назначени с негово съгласие или по негово разпореждане.

 

Бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски, които са депутати от ГЕРБ, също са били наясно с „чадъра“ над Мартин Божанов – Нотариуса, смятат нашите източници. Същото се отнася за прокуратурата.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 17946 |18.02.2024 В името на Путин: Часове след смъртта на Навални български медии избълваха отрова срещу него . 44| 13265 |16.02.2024 Позорът: Марионетки на Путин у нас доволни от смъртта на "предателя". Ще се появи ли убиецът на погребението на Навални? . 19| 14639 |15.02.2024 По примера на Бушета: Прокурорката Невена Зартова pentito ли ще става или ще спазва омертата? . 30| 19594 |14.02.2024 Ехо след Нотариуса: Първите цаци паднаха. Тайни записи паникьосват акулите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads