Реклама / Ads
68| 9854 |18.03.2009 ГЛАСЪТ

Пуякът Евгени - това сме аз и ти

.
Теорията на конспирацията винаги изплува, когато се появят съмнения, че едни съвпаденията не са съвпадения. Такъв е случаят с новата Мис България - Антония Петрова. Хората от Перник Голф без пари не вземат, а ние - Мис България!
 

Перник не е случаен град: освен много миньори, той е отгледал още Георги Димитров и Георги Първанов, както и любознателни пенсионери, които най-много се интересуват кога ще се ожени Станишко. Така казват галено на премиера. На миската  Антония Петрова таткото е общински съветник в Перник от БСП. Иначе бил лидер на Гергьовден. Както се казва, политическото многоженство вече е традиция. В Перник всеки ще ви обясни, че май някой е купил и раздал 1000 карти и с тях са пращани sms-и за Петрова. Която на всичкото отгоре призна, че си е правила корекция на бюста.  

Сагата обаче не свършва тук. Нахаканата перничанка бе вкарана във ВИП Брадър под шумните освиквания на неплатената публика. По този начин една мома от Перник стана суперизвестна за едно-две денонощия. Което я прави подходящо лице за предизборна кампания. Особено като се има предвид, че мъжът, с който живее е руснак. България - Русия, София - Москва, Газпром - Булгаргаз, Първанов - Путин, робство - освобождение, нали разбирате. Излиза, че Антония от Перник, е част от нечия стратегия. Не се учудвайте, ако скоро я видим като лице за плакати на БСП. Толкова за тази конспирация с пернишки елемент.

Във ВИП Брадър се оказа и Тодор Славков, син на Иван Славков и внук на Тодор Живков. Още първата вечер той бе забъркан в мижав скандал с Куши - Емил Кошлуков. Мижав, мижав, ама и той може да се окаже стратегически. И Тошко Славков, и Куши са мъже от типа „плейбой". Уж са антиподи, но всъщност адски си приличат: нощен живот, бели пътечки, красиви жени, алкохолец - ако се вярва на „жълтите" медии. Двамата момци се „сдърпаха" на тема дали преди 1989 година се е живеело по-добре от сега. Тошко си поиска стария живот, с държавните мерцедеси и палачинки, а Куши припомни, че при соца е лежал в затвора за един виц. Това го накара преди да прекрачи прага на къщата да се нацупи, но позата му бе толкова бутафорна, че никой не му повярва. Водещият Ники Кънчев пък се закле поне десет пъти, че скандалчето не е по сценарий, с което потвърди, че е. Каза му го също и Сашо Диков, а Магарита Михнева изрази това, което си мислят повечето зрители: участниците са в шоуто заради собствената си реклама, чак след това за дарителската кауза. Справка - във форумите.

И понеже стана дума за Тошко Славков, няма как да не го свържем с изявата на кака му Жени Живкова в „Горещо" на Венета Райкова. Точно там депутатката-моделиер обясни каква огромна несправедливост е извършена спрямо фамилията Живков в началото на промените. Почувствах се доста виновен. Добре че партията все пак се погрижи същата тази фамилия да бъде щедро компенсирана за тревогите от онова време, та да си отдъхнем всички. Първо Жени, след нея Тошко, да се готви Владко Живков. Ето това е „Пернишки синдром" ако не знаете. Шведските собственици на Нова със сигурност не са наясно с особеностите на българските избори. Затова ако някой им казва, че ядат шопска салата, не е лошо да погледнат в менюто описанието и на таратора. За всеки случай. Казва се „намазване на ските". Класически пример за прилагането на този жанр е влизането в къщата на министър Емилия Масларова. Няма нужда Кънчев да ни убеждава, знаем, че е случайно и стечение на обстоятелствата, защото става дума за благотворителност. Вътре Масларката, както я наричат нейните връстници извън властта, ще изпее арията на пропагандата. Либретото е: Това, което БСП направи за 4 години, другите щели да направят за 120! Някога вождът и учителят Георги Димитров мечтаеше да направим за петилетка това, което другите народи правят за двайсет години. Масларката и партията днес боравят с други мащаби.... Хващам се на бас, че никой в къщата няма да я попита за златните й накити, за скъпарските й тоалети, патъци и часовници, рекорда й от пътувания в чужбина, за бизнеса на съпруга и сина й в Стара Загора, за публикациите, че близки до нея фирми обслужват социални домове срещу яки суми и т.н. И дума няма да стане за това. Защото концепцията е да се излъчва позитивизъм.

От бТВ обаче не лапат мухи. Те вдигнаха голяма олелия около третия сезон на Музикален идол. Няма да коментирам качествата на тяхното шоу, макар че началото бе доста спорно заради необоснованото издевателство с участници, които очевидно имаха медицински проблеми. Но това е друга тема. Днес говоря за съвпаденията, каквото е и шоуто с млади таланти, което ще завърши в навечерието на изборите. Случайност, ама не е много сигурно. Точно колкото и започващото шоу на магове, ясновидци и вещери. Чисто съвпадение.

Няма как да пропусна и приносът на БНТ в този поток от случайности. Оттам ни пускат въдицата „национален лидер". Формат, който трябва да активира младите да заявят своите виждания и позиции за бъдещето на нацията. В България младите са в два отбора. В единият са жадуващите тотална промяна заради корупцията, убийствата на техни връстници, некадърното управление и липсата на нормално бъдеще. В другият отбор се подвизават оптимистите от младежки партийни движения, които на среща с лидерите слушат лекции и танцуват. Читателю, сам отгатни кои ще са по-активни в тази игра за отличници.

Някакъв конкурс за млади таланти стартира и „Шоуто на Слави".

Всички тези тв формати, освен печатници за пари, са и перфектна машина за манипулиране.  Залисан в розовите и лъскави картинки, оставаш изолиран от проблемите със спрените милиони от Брюксел, раздутите сметки за парно, вода и ток, скапаното здравеопазване, пътища - гробници, обезлюдените селища, спукания балон „развиваща се икономика", кражбите от домовете, агресията в училищата, тайните служби, наврели носа си в личния ни живот, подмяната на демократичните принципи с тези на олигархията, за Рибново и „страшния" ислям, лъжците политици и прочие гнусотии, съсипващи живота ни.  И точно, когато сме залегнали над телефоните да пращаме есемеси за временните си любимци, ще ни пуснат в центрофугата с предизборни клипове. Един паралелен живот, изпълнен с трамваи, пътуващи неясно накъде, евролозунги, рязане на ленти, ширнали се житни блокове, магистрали като струни, заводски комини, забити в небето, мирният атом - все в този дух. Знаете как е.

Циркът пак е тук. В къщата на ВИП Брадър вкараха пуяк, кръстен Евгени (на името на Евгени Минчев, който бил взел 5000 лв аванс за да участва в шоуто и после изчезнал безследно). Отначало се развеселих, смятайки, че това е поредното режисирано скандалче за наивници. Когато обаче Део прочете посланието, в което се съдържаше указание как пуякът да бъде напълнен с кестени - тръпки ме побиха. Авторите на поредната конспирация с присъщата им самоувереност бяха си позволили зловеща алегория - пуякът, това сме ние. Ще ни сготвят, драги читатели, но първо ще ни оставят да се отпуснем и понапълнеем пред телевизорите, като малкия Хензел. После ще ни намаже Масларката и ще ни пъхнат във фурната. В деня на изборите ще ни разрежат със сребърните прибори и ще ни изпапкат сладко, сладко, досущ като в деня на благодарността.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7063 |13.03.2009 Сезонът на тенекиените зайци . 13| 6479 |12.03.2009 Как кленовият лист се превръща в листо от гнила круша . 21| 6513 |10.03.2009 NOVINAR.NET на диалект? Карайте си го по книжовному! . 15| 9140 |08.03.2009 Половин милион за Жени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads