Реклама / Ads
0| 8088 |23.06.2022 ГЛАСЪТ

Русия не може да произведе ракети „Сармат“, няма ресурс и части, всичко е пушилка

.
Ездачът от Кремъл...
Ракетите ”Сармат”, с които Русия се хвали, че превъоръжава своите стратегически ядрени сили, са пропаганден балон. Твърденията на военното министерство и шефа на Роскосмос Рогозин, че през октомври ще има около 40 такива ракети е лъжа. Това не може да стане, защото има над 38 компоненти за сглобяване на ракетите, които се произвеждат в чужбина.
 

Всички те са в страни, които подкрепят санкциите срещу Русия и няма как тези части да стигнат до предприятията на Роскосмос. Това е мнението на военния експерт Василий Требнински. Според него няма как да бъде произведена системата за управление на старта, която е зависима от японски компоненти.

 

Ракетната система се нарича RS-28 Sarmat, наричана още SS-X-30 Satan 2 от НАТО. Очевидно Путин е дал пълен приоритет за изграждането на тези нови стратегически ракетни системи. Възможности на Сармат и резултати от тестването му РС-28 Сармат е руската силозна ракета с тежко течно гориво, която е проектирана като част от руската ядрена модернизация и е способна да транспортира ядрени заряди. Сармат се разработва още от 2009 г., но редица неудачи спират завършването на проекта стигане до готов продукт в производствен вариант.

 

Миналата седмица Рогозин заяви пред ученици и студенти, че "Сармат" може да унищожи половината крайбрежие от континента, който Русия сметне за враждебен. Заплаши също, че руските ядрени сили могат да ликвидират НАТО за половин час.

Рогозин иска да блесне пред своя началник Путин, но е наясно, че Москва и Санкт Петербург могат да изчезнат от лицето на земята буквално за двайсет минути. В Кремъл разчитат на това, че Западът не е агресивен и никога няма да посегне пръв към ядреното оръжие.

Разузнавателни източници от натовски страни съобщават, че командващият на ракетните войски със стратегическо предназначение на Русия ген. Сергей Каракаев е изразил безпокойството си пред властта в Кремъл, че определеният срок за снабдяване със „Сармат“ ще бъде спазен.

 

"Сармат" имат сериозни недостатъци, които могат да намалят значително прехвалената им ударна сила, - коментира неотдавна експертът от американското издание "Попюлар меканикс" Кайл Мизоками. Според него огромната мощ на тези руски ракети носи големи рискове за руската страна. Защото при изпитанията много често се е появявала повреда, която е осуетявала изстрелването на "Сармат". При това положение целият му заряд ще си остане в Русия, а пораженията може да са потресаващи.

 

Досега от космическата площадка край Плесецк, на север от Архангелска област, е направено само едно успешно изстрелване на „Сармат“ в посока на Камчатка. Няколко опита преди това са били неуспешни.

Освен това руската промишленост не е състояние да произведе дори ограничен брой ракети поради производствени проблеми. Освен това Москва е ограничена и от руско-американските договори като Нов СТАРТ.

 

"Риториката на руското ръководство за ядрено превъзходство и отправяните заплахи към Украйна и Запада преследват една единствена цел: постоянно да се създава напрежение и страх, както и да се проповядва, че Русия няма никакви проблеми във военно отношение, което разбира се не е вярно. Проблеми Кремъл има и то големи, затова е нужна тази кампания за ракетите „Сармат“, категоричен е научния сътрудник на Московския аналитичен център ИМЕМО РАН Дмитрий Стефанович.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11919 |11.06.2022 Русия при Путин I и Петър I: И тогава и днес милиони руснаци нямат тоалетни и канализация . 0| 14618 |10.06.2022 С кални намерения не можете да направите нищо чисто, пичове . 0| 43276 |13.04.2022 Путин бесен за шпионските провали в София. Къде изчезват агентите след връщането им в Русия . 0| 9794 |07.03.2022 Искат ли путинофилите влак на дружбата да ги откара при Путин? Бих защитавал и Русия, ако беше жертва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads