Реклама / Ads
0| 10632 |11.04.2022 ГЛАСЪТ

Не създавайте от Волгин жертва – той това иска

.
Петър Волгин
Не е редно данъкоплатците да плащат на Петър Волгин, а той да ги залива с водопад от путинска пропаганда. Имало хора, които го харесват? Да напусне тогава БНР, да създаде частно радио - „Говорит Путин“, например, - и да кани там Боян Чуков, Валентин Вацев, Славчо Велков, Васил Василев, Захари Захариев и подобни на тях. Да осигури финансиране на екипа, както правят частните медии по света и у нас.
 

Трудно е (ние знаем, той не знае), но така е честно. Може Кремъл, чрез посланик Митрофанова, да му удари едно рамо. А може да стане част от корпорацията „Национална Медийна Група“ на милиардера и личен приятел на Путин Юрий Ковалчук, оглавявана от от сърдечната тръпка на руския президент Алина Кабаева. Кой знае.  


Волгин има право да харесва Путин и режима му. Чувал съм, че баща му е с руско потекло, може и това да играе някаква роля... Не е толкова важно. Но е важно, когато адски много държиш да изповядваш лична позиция, да излезеш на пазара, защото е много некрасиво да ти плащат българите, а ти  да обслужваш руските интереси. Освен това защитата на агресор не е алтернативна позиция или друга гледна точка, а подкрепа за агресора.

 

Не вярвам Петър Волгин да е истински завладян от кремълските опорки и да се възхищава на денацификацията на цял един народ. Не допускам също да е зависим от руско финансиране.
Но е влюбен в себе си до патологичност. Това понякога замъглява здравия разум в щурма към известността. Нарцисизмът е болестно състояние, комплекс за малоценност. Мнозина са“пациенти“ на този синдром, но не всички имат достъп до публична изява. А тя е голям катализатор.

 

Волгин не иска просто известност – иска признание. Всеки момент ще чуем от него: „Удрят свободното слово!“. Това е подходящ начин да спечели съчувствие, защита и последователи. Поразените от нарцисизма ненавиждат тези, които не ги харесват и презират онези, които им се възхищават. Нарича се манипулация и Волгин я владее. Поне към склонните да се поддадат.


Свидетели сме на вътрешна борба, която напира да избие в мощна заря – триумф на надмощие и влияние над публиката. До Путин има скупчени дузина такива, които копнеят чрез неговото внимание да произведат собствена светлина. Малки Путинчета с големи амбиции.
Обслужвайки пропутинската пропаганда той заприличва на нейните създатели. Това е неизбежно. Което по някакъв начин е полезно. Оставайки в БНР, защото точно това ще стане, с всяка своя изява ще допълва портрета на кремълското присъствие у нас, както и този на националното радио. С цветовете на Врубел от поредицата „Демони“…


Затова всеки, който има глава на раменете, да я използва…

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9792 |07.03.2022 Искат ли путинофилите влак на дружбата да ги откара при Путин? Бих защитавал и Русия, ако беше жертва . 25| 15637 |03.02.2022 След Враца: „Бялата“ мафия поздравява пациентите с „Вий жертва паднахте в неравна борба“ . 8| 13697 |15.09.2021 Трябва да жертваш поне... Гешев, ако искаш да запазиш нещо по-важно . 24| 14371 |14.10.2019 Лозан Панов за случая ”Полфрийман”: Законността стана жертва на политическата целесъобразност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads