Реклама / Ads
7| 20745 |26.06.2017 ГЛАСЪТ

Цветанов, обърни бинокъла, гледаш корупцията наопаки!

.
Корупцията в България боде очите на всички. И да я гледаме през обърнат бинокъл, все тая. Тя не само ще ни се навира под носа, но ще продължава да ни обезкуражава до степен на тотално отчаяние. На умряла лисица се правят единствено представителите на ГЕРБ, които на пресконференция преди ден се изкараха най-големите борци. По-голям цинизъм от това, здраве му кажи.
 

Странно е, че в самата ГЕРБ все още не са се разбрали има ли корупция у нас или не. Преди месеци премиерът Бойко Борисов гордо заяви, че у нас няма корупция по високите етажи на властта. Похвали се дори, че по този показател сме оставили Румъния да ни диша праха. Тъкмо народът да му повярва и подгласникът му Цветан Цветанов обърка тактиката. От изказването му  вчера излиза, че корупцията си процъфтява, след като от години партията е впрегнала до изнемога цялата си воля и ресурс, за да се сбори с това велико зло.

 

Обикновените хора не могат да видят кога, как и на кого се носи голямата парса  под масата. Само се говори за разпределяне на дебели пликове и скъпи подаръци. Предполага се и кой се облажва, но какво от това. За жалост, корупцията се усеща накъдето и да се обърне човек - в магазина, в училището, университета, при лекаря, на улицата, в парка, на границата. Корупцията е „пропила“ водата, въздуха, плажовете, горите. Има я дори в родилните домове и детските градини. Най-ужасяващото е, че  няма как да се избяга от нея, защото корупцията е танц за двама. А всички ние сме натикани от едната страна-тази на булката. Искаш, не искаш, си вкаран в играта. Ако се опълчиш, животът ти става невъзможен.

 

Дребният и  средният бизнес  ежедневно превива врат под рекета на контролните органи, сиреч държавата. А те се сещат за работата си само, ако  някой  заблуден непокорник трябва  да се вкара в правия път, разбирай принуден да дава рушвети.  Корупционни  скандали тресат почти ежедневно министерства, агенции, КАТ, митници, ДАИ. Прокуратурата и съдът не остават по-назад от тях. И какво, нищо. Всяка дандания е от ден до пладне. Грешите, ако си мислите, че онези „горе“ не са наясно с цялата помия.  Знаят всичко, но си траят.  И като работливи пчелички  събират компромати за този или онзи. После прилагат брадясалата схема за отстрелване на неудобните, изпитана още в мракобесните  години на ДС. С две дума - опраскват го в сгоден момент. Така се дава и урок на всеки, решен кривне от пътя или да пробие статуквото, известно повече като модела КОЙ. 

 

Власт-корупция-компромати -страх.  На тези четири стълба се крепи държавата ни. „Най-ниските нива на корупция са регистрирани при управлението на кабинета „Борисов““, опитва редовно  да ни зомбира от екрана Цветанов. Не обелва, обаче и дума за европейските статистики, които ни отреждат последно място на Стария континент по корупция, жизнен  стандарт, продължителност на живота, заболеваемост, ръст на пенсиите, детска смъртност и т. н. Наясно сме, че казаното от  втория по ранг, но първи по публични изяви в ГЕРБ, не се подчинява на никакви граматически правила. Бихме го преглътнали, стига в думите му да имаше поне капка истина. Дали пък Цветанов нарочно не си държи бинокъла наопаки.  Явно през него всички страхотии и върколаци  му изглеждат  малки, малки... почти невидими.

 

Катерина Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8222 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 31| 12740 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 10208 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 9998 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads