Реклама / Ads
9| 14051 |05.09.2017 ГЛАСЪТ

Валери Симеонов като тайфуна „Гинка”- само фучи и вдига пушилка

.
Валери Симеонов на седмото небе, след задържането на диджей
Вицепремиерът-патриот Валери Симеонов е като тайфуна „Гинка”, който тези дни покоси Русе. Докато го чакат да премине стряска и паникьосва. На практика само фучи и вдига пушилка.
 

Харесал си ролята на шпицкоманда и ударен отряд, който громи „лошите”, Симеонов демонстрира свръхактивност, но само по безопасни за управлението въпроси. Последната му идея да гътне временните обекти по плажовете вероятно ще има функцията на поредната дъвка на управлаващите, с която ще замазват очите на обществото. По всичко личи, че вицепремиерът се е взел толкова насериозно, че е дори е започнал да копира някои от смехотворните акции от времето на кабинета „Борисов 1". Вероятно, за да докаже на началника си Бойко Борисов , че мястото му в правителството е заслужено.

 

Малцина вече си спомнят за шумно рекламираната акция на НАП, наречена с гръмкото име „Хеликоптер”. Тогава един вертолет бръмчеше над села и паланки, уж да хване от орлов поглед незаконните богаташки имения. Данъчните се зарекоха, че ще рушат наред тузарските иманета. Циркът беше пълен- докато машината бръмчеше във въздуха, армия от журналисти пъплеше по земята, следвайки я неотлъчно. Някои дори извадиха късмет, качиха се на борда, за да може репортажите им да са убедителни. Български богаташи не пострадаха, обаче. За сметка на това показно бяха разрушени няколко дървени съборетини на рибари в т. нар. „Веселото село” край язовир Ивайловград. И дотук.

 

Симеонов има афинитет към бизнеса, но не към онзи, който се прави от приближени на ГЕРБ и Борисов люде, а към малки, далеч по-безопасни субекти. Всъщност, за да бъдем справедливи, трябва да отбележим, че веднъж той се опита да ухапе бизнесмен от „хранените люде” на премиера  с идеята да оспори приватизацията на БМФ, но веднага свали гарда. Когато обаче има срещу себе си диджеи, обикновени собственици на хотели и дискотеки, Симеонов се развихря.  При добилата международна известност атака на Слънчев бряг срещу заведенията с високи децибели се видя , че конкретни бизнесмени си останаха на „сухо”, докато други бяха атакувани.

 

 Заради различния аршин, с който се мери при подобни пиар акции, се породиха и нездравословни слухове за раздадени пари под масата. Резултатът е един и той е, че разделението на хората по места на „наши” и „ваши”  се задълбочи. Едните дават „суджуци”, другите не щат. Действията на напористият вицепремиер се наблюдават от  Бойко Борисов с видимо удоволствие. И как няма да е така, след като Валери сваля напрежението от премиера, обирайки гнева на обикновените хора и бизнеса, който няма претенции да е свързан с управляващите. Вместо хората да погледнат какви ги върши правителството с „Дунарит”, „Емко” и национализацията, дават им да се забавляват с арести на диджеи и музикални уредби. Затова Борисов каза бащински, че в действията на неговия заместник всичко е законно.

 

Няма как такава услуга на началника да не бъде възнаградена. По този повод столичен ежедневник пусна разследване, според което Валери Симеонов е издигнал огромен имот до Златоград, в разрез с решение на Смолянския административен съд и неговото последващо потвърждение от Върховния административен съд. Прокуратурата услужливо мълчи засега, както по този скандален казус, така и по много други, свързани с името на вицепремиера. Той скочи като ужилен, след като стана ясно, че свързан с неговото име хотел край Малко Търново се пълни с командировани полицаи.

 

Държавните обвинители можеха поне да потвърдят или да отрекат мълвата, че оградата на границата се строи от фирми, свързвани с височайшата особа. Предпочетоха да замълчат, с което още повече усилиха съмненията. Подобно е и положението около прословутата ограда по границата, която трябва да спира мигрантите от Турция. Колко ни струва тя, сега е трудно да се каже. Вероятно над 100 милиона, а резултатът бе обобщен от Би Би Си, която съобщи, че мигрантите просто прескачат нашата ограда с помощта на обикновена дървена стълба.

 

Въпреки това пари продължават да се изливат-минала седмица се промъкна почти незабелязано новината, че за телената ограда правителството отпуска още 1,5 млн. лв.-щедрост, каквато рядко се случва. Както повечето българи, стъпили на върха на властта и Валери Симеонов си мисли, че яденето на баницата няма да има край, че правителството ще пребъде и че неговите съмнителни финансови действия ще останат табу за прокуратурата. Както и че присъствието му в парламента е сигурно.

 

Той обаче забравя, че много от министрите на двете досегашни правителства на Борисов се запознаха отблизо с родната правосъдна система почти веднага, след като слязоха от пиедестала на властта. Така че слепотата на прокуратурата е до време, след което следва активност, на която и американското правосъдие може да завиди.  Но дотогава има още време, нека се забавляваме с действията на вицето-патриот, защото май друго не ни остана.

 

Невена Миткова

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8238 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45230 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6673 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10282 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads