Реклама / Ads
25| 15415 |14.08.2020 ИНТЕРВЮ

Бойко Рашков пред Фрог: Борисов направи опит да удължи агонията

.
Бойко Рашков
Борисов предложи все идеи, които не са негово творчество. Имам подозрения, че той наистина ще направи опит да удължи агонията на собственото си управление.
 

Това заяви пред Фрог нюз Бойко Рашков, член на правния съвет на президента и бивш директор на Националната следствена служба.

 

Ето и целият разговор с него:

 

Господин Рашков, как тълкувате днешното изявление на премиера Борисов, в което стана ясно, че управляващите ще предложат свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията?

 

Такова предложение може да дойде от него. То може да е по инициатива на всеки политик. Друг е въпросът, че тези промени, които предлагата, не изискват свикване на ВНС.

За част от тях няма никаква пречка да бъдат направени от обикновено Народно събрание, стига да не се нарушава правилото, че някои от правомощията принадлежат единствено на ВНС. Това не бива да се сгреши.






А по същество чухте ли нещо ново от Борисов?

 

Предлага все идеи, които не са негово творчество. Не пречи например да се намали мандата на главния прокурор и председателите на двете върховни съдилища. Това го чухме от Борис Велчев. Идеята се отстояваше и от множество юристи.

Нищо ново не е казал.

 

А подозирате ли, че това е опит да се задържи на власт, както се коментира?

 

Имам подобни подозрения. Защото така изведнъж той се сети, че би могло да се оттегли, след като парламентът вземе решение за свикване на Велико народно събрание.

Това обаче не зависи само от неговото желание. Така че ако той не е съгласувал подобна идея с политическите сили, съмнително е дали може да стане. Не знам дали ще може да се вземе подобно решение.






Така че това е в кръга на хипотезите. Това е опит да се отговори на недоволството. Затова смятам, че наистина ще направи опит да удължи агонията на собственото си правителство.

 

Интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15414 |12.08.2020 Анастас Гогов пред Фрог: Хора, повярвайте си! България може повече. Няма от какво да се страхуваме . 69| 24233 |11.08.2020 Осман Октай: Бойко, вместо до Стамболов, се подреди до Луканов и Жан Виденов . 33| 14800 |08.08.2020 Цветеслава Гълъбова пред Фрог: На всички им се иска тази мъка да свърши . 13| 10796 |07.08.2020 Иван Брегов пред Фрог: Главният прокурор е в отпуск, когато трябва да понесе отговорност, но не и когато утвърждава егото си с публичен пиар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads