Реклама / Ads
0| 9111 |11.04.2022 ИНТЕРВЮ

Деян Донков пред Фрог: На видеото министър Атанасов изглеждаше като льольо

.
За мен Атанас Атанасов е момче. Като министър все още не съм го приел, защото очаквам да видя в министерството да си като министър. Да, на видеото изглеждаше като льольо. За мен няма нищо драстично в тази случка. А обяснението му беше като на ученик в голямото междучасие. Не звучеше сериозно.
 

Това заяви пред ФрогНюз актьорът Деян Донков. 


Повод за коментара му е скандалното видео на министъра на културата Атанас Атанасов, което предизвика бурни реакции в социалните мрежи и доведе до призиви за оставка. Някои дори заговориха, че ръководителят на културното ведомство е употребил опиати - твърдение, което самият той отрече. Гилдията обаче реагира остро на видеото от прозореца на Министерството на културата.


Ето какво сподели още Деян Донков: 

Господин Донков, какво видяхте във видеото на културния министър в петък? Как си го обяснявате? 

 


Не съм се взирал толкова в това какво може да е употребил министър Атанас Атанасов. След като е на работа, вярвам, че не е злоупотребявал с някакви вещества, както той казва. Аз съм актьор наивен и вярвам на това, което казват хората. Не виждам нищо престъпно, което да е направил. За мен той е момче. Като министър все още не съм го приел, защото очаквам да видя в министерството да си като министър. Да, на видеото изглеждаше като льольо.

Казвате, че не можете да го възприемете като министър, защото не сте видели какво е направил. Изминали са месеци обаче, откакто той е начело на културното министерство. Междувременно Атанасов обидено обясни, че целта на поведението му е да се говори повече за културата, защото не била на дневен ред. Какво толкова се е случило в сферата на културата, че той така да иска да се говори за нея? Направил ли е нещо за нея?


Той иска да се говори за нея, защото каза, че някакви милиони са отделени и той искал някакви харесвания да получи. Такива неща… Но не гледам това под лупа. Гледах видеото и не съм се втренчвал толкова в случката и какво казват хората, които са съчинявали какво ли не. 

 

По никакъв начин не искам от Вас да определите дали министър Атанасов е под въздействие на опиати, или не. Смятате ли, че това е допустимо за министър на културата и обясни ли случката последвалата реакция, адекватно обяснение ли е това? 

 

Не мога да кажа дори каква е случката. За мен в нея няма нищо драстично. Обяснението му беше малко като на ученик в голямото междучасие: “Ама аз исках да направя впечатление”, “Това беше провокация…”. Не звучеше много сериозно. Но така или иначе - за мен е все още млад човек, който да кажем, че дори да е сгрешил в даден момент, бих му простил, ако като министър направи каквото трябва да се направи. 

 

Давате картбланш и ще изчакате?

 

Какво да чакам? Аз цял живот чакам… Моята работа е друга - да играя на сцената. Вярвам, че това, което правя, го правя със сърце и душа. Хората са щастливи, благодарни. Не ги лъжа с халтури и глупости, давам истинско изкуство. Това ме вълнува и с това се занимавам. Затова не обичам да съм разбирач от всичко като ония артисти, които са по телевизиите и коментират всичко, знаят всичко и за всичко имат мнение. Аз нямам за всичко мнение. Аз мога да изкажа такова, когато ме питат, за театър и кино. И то не за бюджет, а за това как се прави. 


интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15060 |06.04.2022 Политологът Искрен Иванов пред Фрог: Митрофанова провокира, за да я изгонят. Правителството да не се поддава . 0| 21482 |29.03.2022 Бойко Атанасов пред Фрог: Гешев иска от ВСС да ме уволни. Прокуратурата ще реабилитира Борисов . 0| 6260 |28.03.2022 Елена Поптодорова пред Фрог: Митрофанова трябва да бъде изолирана публично и политически . 0| 9159 |25.03.2022 Еваукирала се таврийска българка от Бердянск пред Фрог: За 10 минути взех решението да тръгна. Не знаех какво ме очаква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads