Реклама / Ads
31| 12604 |18.08.2008 ИНТЕРВЮ

Дим Дуков: Пишат, че Станишев е гей, защото не е простак

.
Интресувам се от политика, членувам в ГЕРБ и бих станал депутат. Един политик, ако не се държи като простак, го обвиняват че е гей. Такъв е случаят с премиера Станишев, казва водещият на "Пирамида".
 

Срещата ни с Дим Дуков, чието име вече е и в личната му карта, става в собствения му хотел, който е направил с пари, получени от австралийската си леля. За слуховете, отвеждащи към Тодор Живков, водещият на „Пирамида” коментира: „Майка ми беше любимата стюардеса на Тато, но никога – нито аз, нито тя е била член на партията.”

  dim_dukov_1.jpg

-Връщате се от чужбина. По какъв повод бяхте там, ако не е тайна?

-Честно казано бях на рожден ден в Монта Катини и от там отидохме с група приятели в Барселона. Почивката при мен през лятото е доста относително нещо, тъй като през този сезон бизнесът ми е най-силен.

-Вие сте хотелиер, имате бизнес тук. Защо избирате за почивка други страни?

-Ще ви отговоря. До скоро много обичах да обикалям България, но по курортите е отвратително. Предпочитам да ходя на плаж през зимата на някои по-екзотични места, където е по-топло.

-Освен хотелите, като водещ на „Пирамида” следите ли политическите събития?

-Разбира се. Никога не съм спирал да следя политиката, тъй като това е тема, която винаги ме е вълнувала. Аз съм дясно-центристки ориентиран човек. Истински се вълнувам от нещата, които се случват в държавата, както си мисля, че всеки един от нас трябва да се интересува и да гласува и след това да можем да си плюем хората, които сме избрали. Инак е много смешно, когато някой каже: „защо да гласувам за „тия?”. Защото не гласуваш за тия, а гласуваш за себе си! За голямо съжалени ние имаме лошия късмет през последните 20-тина години да бъдем управлявани доста зле. Аз непрекъснато пътувам и винаги се учудвам как е възможно в едни държави, които са се оправили за десетина-петнадесет години да са добре, а ние за 20 лета тъпчем на едно място да има подобна разлика. Това е страхотен парадокс. Като че ли никой, включвам и себе си разбира се, му е изгодно да живее по този начин. Вместо да гледаме да избутаме някого от това блато, ние се стремим да го набутаме! Аз, честно казано, съм голям оптимист, въпреки, че оптимизмът ми лека-полека се изчерпва.

-Вярвате ли в Бойко Борисов и в неговата кауза?

-Никога през живота си не бях членувал в ничия партия. Вътре съм в ГЕРБ заради идеите и личността на Бойко Борисов. На мен ми допада неговия изказ. Политиката е гадно нещо. Колкото и банален да съм, мисля, че съм прав. Не знам дали Борисов ще успее да се опази, както не успяха никои от предшестващите го политици.

-Вие сте публична личност. Ако ви предложат пост в политиката, бихте ли приели и къде ще е вашето място?

-Ако някога бъда поканен за член на Парламента, бих приел с удоволствие. По простата причина, че, познавайки себе си, бих се опитал да променя нещата. Една птичка пролет не прави, но ние не можем да си седим и всеки да си краде по малко и да си мълчим. Тази страна не е бездънна яма! Крадоха, крадат... остана малко, дори нищо. Вече трябва да трупаме, нали?

-Как ще коментирате доброто отношение на Бойко Борисов към партия „Атака” и вече към ДСБ?

-Ако трябва да сме реалисти, ГЕРБ едва ли ще събере нужните 51 процента. Което автоматично създава предпоставката за правене на коалиция. Доколкото ми е ясно, СДС и ДСБ няма да влязат в коалиция с досегашните управляващи. Много зависи от това, как хората ще гласуват при едни следващи избори. Разбира се аз съм против да се правят повече коалиции с ДПС и с НДСВ, но ако в един светъл миг се окаже, че единствената алтернатива е „Атака”, това ще е по-добрият вариант.

-Вие обаче сте против Волен Сидеров.

-Да, така е. Не харесвам „Атака” и нейните идеи, но това все пак са техни лидерски решения, които трябва да се вземат предвид. И дали са хубави или лоши, всеки трябва сам да прецени. Представете си, че хората на БСП, в по-голямата си част са "покойници", не излязат и не гласуват. ГЕРБ ще вземе примерно 52 %, тогава няма да се наложат никакви коалиции! Според мен е най-добре ГЕРБ да не влиза с никого в коалиция, или ако влезе, то да бъде със СДС, с ДСБ…Очевадно на Иван Костов му е узрял акъла да влезе в някакви взаимоотношения с Бойко Борисов.

-Говорейки за политика, изкушавам се да ви попитам за предаването „Пирамида” и за неговия 3-ти сезон. Вие ли ще сте водещият?

-Да ви кажа честно, в телевизиите тези неща се разбират около 2 седмици преди старта. Няма никакви гаранции, както продуцентите си избраха Светла Петрова за първия сезон, а мен за втория, така те да си харесат друг водещ за третия. За мен „Пирамида” беше едно предизвикателство и изключително много ми допадна. С моя интерес към политиката се опитах да се направя на журналист, което не ми е принципно работата. Някои хора казват, че съм се справил, други казват – не, но е много интересно да чуеш три гледни точки. И ти, който се правиш на безпристрастен, да останеш независим.

-ОК, вие опитвате безпристрастност, но едва ли винаги се получава. За пример ви давам вашата предшественица в „Пирамида”, Светла Петрова, чийто съпруг е от НДСВ. Как запазвате чувствата си по време на предаване?

-Трябва да си пълен идиот, за да не си пристрастен. Можете ли да си представите, че вие сте водещ на едно предаване, а вашата съпруга е член да речем на НДСВ? Немислимо е да се сте пълен непукист, освен ако не мразите много жена си…

-В тази връзка, имали ли сте гости, които не са ви били приятни?

-Да. Но тъй като зад мен работи един голям екип, аз нямам право на оплаквания. Работя с един екип от 40-50 души, който бачка денонощно и не мога да съм „вся и всьо”. Например не харесвам Боян Расате и Волен Сидеров. Расате беше един от първите ми гости. Той дойде с фен клуба си. Не ми е приятно, но в крайна сметка това е работа. Оставям личните чувства вкъщи, а когато отидем в студиото – работим! Аз, слава Богу, запазих самообладание от неговите глупости, той излезе за моя радост на трето място и така. Всъщност него го подкрепят 4 души – семейството му и някоя негова леля…

-Това ли е най-куриозният ви случай или онзи с Петьо Блъсков и Джамбазки на 14-ти февруари?

-Това беше много готино, беше страхотна забава! Но имаше един по-страшен случай, в който се срещнаха Дучето, шефът на фен клуб „Левски” и на „Ботев” Пловдив, като всеки един от тях си беше дошъл с „хората”. Признавам си, никога толкова пъти не бях чувал подобни псувни за „чичото, лелята, майката и пр.” през живота си. Другият ми случай беше с хората на ВМРО. Идва в гримьорната младежкият лидер и ми казва: „Виж какво, моите са неконтролируеми!”. Аз му казах:” Слушай, пич, нека се разберем за следното нещо, аз съм тук, за да си свърша работата! Ако имате някакви проблеми тук, моля ви се не ме намесвайте, тъй като съм дошъл за няколко часа да си свърша моята работа. Оттам нататък – ако искате и се сбийте!”

-Говорейки за политика, не ви ли прави впечатление, че доста от политиците вече са обявени за хомосексуалисти? Например за премиера Станишев в жълти издания се изписаха какви ли не неща?

-За него аз не мога да твърдя това нещо! По всяка вероятност има основания. Във всяка лъжа има поне малко истина. Да, това се говори, но човекът, който може да каже това, е Румен Петков.

dim_dukov_3.jpg

-Защо той? 

- Защото той има информация като бивш министър на вътрешните работи. Има няколко повода, чрез които се атакуват политици. Единият е на сексуална основа. Всеки един, който не е мачо и не се държи в стил „плюя и бия жена си”, той веднага "става" хомосексуален, което е смешно. За Йордан Соколов казваха, че е хомосексуален. Не съм си лягал с него и не мога да го потвърдя. Говори се обаче за Филип Димитров – аз го познавам от 20 години, и мога да се подпиша с шест ръце, ако имах, че той е хетеросексуален. Аз познавам бившите му гаджета и съпругата му, но в момента, в който той се представи като деликатен и не от типа „простак”, веднага стана хомосексуалист. Това е просто изнудване на хора. В този ред на мисли, говорейки за моето влизане в политиката, аз отдавна съм обявил своята сексуалност! Изкарал съм си и досие, че съм бил проучван от ДС, за да се предпазя от изнудване в даден момент. Има, знаете ли, много смешни случаи, в които хора в Парламента са осъдени на 3 години ефективен затвор и продължават да са депутати. Това означава, че някъде ни куца системата. Много интересна тема е поставянето на педофилията с хомосексуализма на един кантар! Това, впрочем е концепцията на Боян Расате – педерстите са педофили, това е вид болест!

-Няма как да подминем и вашето минало като монах и архимандрит. Познавате ли игумена на Гложенския манастир, който се опита на два пъти да подпали светилището?

-Разбира се, беше доста кротък. Това показва обаче, че…ходили ли сте в манастира?

-Не.

-Това е едно от най-красивите и божествени места в света! Този човек, доколкото го познавам, е превъртял. Беше добър човек, но…

-Защо вие напуснахте светата обител?

-Защото дойдох в Митрополията. След това напуснах Църквата. По простата причина, че за пореден път т.нар. Свети Синод на Българската православна църква излъга. Каза, че всички духовници от алтернативния синод, ще бъдат приети в църквата със същия сан и със същата позиция, която са имали. Аз бях Анхимандрид. Изведнъж отсякоха, че вече не съм. Считам, че тези години в българската православна система са ми донесли доста поуки. Смятам да създам манастир в обозримо бъдеще – дали "покойниците" от Светия синод ще приемат – не ме интересува!

-Започва „Биг Брадър 4”. Вие ли ще сте „голямата уста”?

-Не, доколкото разбрах продуцентите са цанили Венета Райкова, но ще съм доволен, ако ме поканят.

-Вие бяхте участник във VIP-Brother. Банален въпрос – има ли ВИП персони у нас и каква е функцията им?

-Да, има. Това са сегашните олигарси, но функция – не знам дали имат. Какво е ВИП? По света приемат такива хора като зависещи, т.е., дали днес петролът ще поскъпне или не. При нас едва ли ще се случи да имаме такива влиятелни личности. Слави Трифонов не е ВИП, той е „случай”. Евгени Минчев – още по-малко. Аз не съм ВИП! Това са едни измислени категории, които значат „да имаш много пари и да командориш положението”.

-Тогава как ще коментирате споровете между Евгени Минчев и т. нар. Денди?

-Кой беше този Денди?

 dim_dukov_2.jpg  снимки Вяра Йовева

-Вие живяхте с него в къщата на VIP-Brother!

-Така ли? Явно трябва да си купя архива на Нова ТВ! Шегувам се, но това е един палячо с напукани петички. Възхитен съм от Евгени Минчев заради това, което постигна, но иначе не го смятам за кой знае какво.

Интервю на Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 12629 |15.08.2008 Кеворк Кеворкян: Обречени сте да живеете с идиоти . 20| 9460 |14.08.2008 Бойко Борисов: Няма да платя и лев, ако не оправят "Цариградско шосе" напълно . 7| 11175 |13.08.2008 Янко Бреков, фронтмен на „АРТЕРИЯ”: В България няма да се върнем! . 10| 5999 |12.08.2008 Александър Крилов: Големият въпрос е кой е по- виновен за войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads