Реклама / Ads
4| 11297 |07.11.2017 ИНТЕРВЮ

Кольо Парамов: Медиите на Пеевски ни правят да сме като страните около Афганистан

.
Финансовият експерт Кольо Парамов
Медиите на Пеевски ни правят като страните около Афганистан. Слизаме пет нива под най-изостаналите държави. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов. Ето какво още сподели той:
 

- Г-н Парамов, наскоро Фрог нюз публикува ваш анализ със заглавие „Аферата КТБ и КОНПИ – парадоксите на българския преход”. Веднага след това в медиите на Делян Пеевски започнаха зверски да ви атакуват. Изненада ли ви това?


- Направи ми впечатление, че всичко, което става около КТБ, се представя в тези медии по грозен и подъл начин. Убеден съм, че това, което се случи преди три години с фалита на банката, продължава да е важно за държавата и нейното бъдеще. Не може елементарно и тенденциозно да се оплюват всички, които изразяват друго мнение, различно от това, което се лансира в медиите на Делян Пеевски. Тези медии си позволяват открито да нападат опонентите на Пеевски. Очевидно е, че са много далече от смисленото и държавническо поведение, което иначе се очаква да имат като медии. Направи ми впечатление, че веднага, след като пуснах анализа при вас за КТБ и КОНПИ, хората от медиите на Пеевски започнаха срещу мен злостна и елементарна кампания.

 
- Това, обаче не е нещо ново за тях.

 

- Да, но искам да разкажа за техния стил на наглост и безочие. До вчера аз съм бил уважаван автор на някои от тези издания. Търсили са мнението ми по финансови теми. Сега изведнъж започнаха да се връщат към неща, които нямат нищо общо с истината. Те представят факти за мен, които са изключително вулгарни и неточни. На всичкото отгоре си позволяват да иронизират по недопустим начин. Ако те искат да говорят истината за КТБ, трябва да представят и хората с друга гледна точка. За съжаление там се представя проблема единствено на плоскостта на простащината. Няма нищо лошо в това да има конкуренция на възгледи и идеи. И сблъсъкът между тях трябва да е на базата на фактите.

 

- Какво ви учуди в случая?

 

- Тези медии, действайки по този начин, ни пращат в страните, които се намират някъде около Афганистан. Недопустимо е това да се случва в страна като нашата, за която управляващите имат претенцията, че е демократична. С подобни писания слизаме пет нива под най-изостаналите държави в света. Абсурдно е млади и грамотни хора да представят нещата толкова изкривено и неточно. Не може да не приемат, че може да има и друго мнение.

 

- Не сте ли били досега обект на подобни атаки?

 

- Не съм толкова чувствителен към писания от такъв род.  Но в случая става дума за точността. Те извращават факти. Представят нещата нагло. Откровено лъжат. Не зная какво си мислят тези медии, но не може да вървиш напред и да се развиваш  с лъжи, манипулации и наглост. Тези медии, действайки по този начин, няма да стигнат далече. Ще бъдат запомнени като олицетворение на глупостта. Към този проблем всички трябва да сме непримирими и да реагираме много остро. Защото поведението им се мултиплицира. Те продължават да действат гнусно. Ако погледнем реално на случилото се с  КТБ, днес знаем, че именно парите, взети оттам, издържат въпросните медии. Парадоксално е, нали?!

 

-  Вие вярвате ли, че може да се противопоставим на кафявата журналистика?

 

- Рано или късно това което правят, ще породи други мерки. Абсурдно е до безкрайност  да се лъже толкова вулгарно. Абсурдно е да се действа така, при положение, че уж сме се запътили към Европа. В противен случай, ще докажем пред цял свят, че манталитетът ни е като този в най-изостаналите африкански държави. А в същото време да говорим за силна демокрация и Европейски съюз.

 

- Кое най-много ви засегна в писанията за вас?

 

- Има много лъжи. Как да реагирам, след като пишат, че съм най-големият приятел на бившия премиер Иван Костов? Това е парадокс. Лично съм написал над 100 статии против него за последните 20 годни. Всички знаят, че аз съм възможно най-големият му враг. Не мога да бъда наречен негов ортак, както ме изкарват. Пишат, че съм се бил стремял да отида в лагера на защитниците на банкера Цветан Василев. Тук не става въпрос за защита на някого, а за разкриване на истината за фалита на КТБ. Аз бях най-големият противник срещу закриването на КТБ. Позицията си изразих открито от самото начало на атаката на банката. Това  е известно на всички, които следят отблизо процесите.  Многократно съм казвал, че никога не съм влизал в КТБ  и не  познавам Цветан Василев. Нищо не ме свързва с него. Абсолютно нищо.

 

- Написахте открито писмо до медиите на Делян Пеевски, в което оспорвате изнесените от тях факти срещу вас. Мислите ли, че ще го публикуват или пък, че ще спрат да ви атакуват?

 

- Надявам се на някакъв разум. Ако досега не са го имали, то поне да прояват  грамотност. Може  и чудо да се случи, като заговори някаква нравственост в тях. Знае ли човек?!

 

- Каква ще е съдбата на законопроекта на Пеевски -Цонев, която според  тях е срещу вторичното разграбване на КТБ ?


- Разговарях с някои професори, които са членове на комисията по законодателство, ръководена от  проф. Огнян  Герджиков. В нея е и бившият конституционен съдия Тодор Тодоров. Мъдрите хора оценяват този проектозакон  като „елементарна пародия”. Надявам се, че няма да се появи сила, която да принуди депутатите да гласуват този закон.

 

Интервю на Катя Илиева


По молба на Парамов публикуваме и писмото му до медиите, които започнаха да го атакуват след публикация във Фрог нюз.


До гл. Редактор на

„Блиц.BG“

г-н Ивайло Крачунов

Копие:

Гл. редактор в-к „Монитор“

Гл. редактор в-к „Телеграф“

 

Уважаеми г-н Крачунов,

По повод на публикувания във Фрогнюз мой анализ „Аферата КТБ и КОНПИ- Парадоксите на българския преход“ на 3 ноември 2017 г. се получиха много мнения. Особено впечатление направиха тези медии, които са собственост на г-н Пеевски. Отрицателните стъновища, заедно с преднамерените лъжи, надминаха очакванията ми. Запознах се с материала Ви „Страх тресе Цветан Василев, откраднатото му се изплъзва“ в Блиц.BG, излъчен на 03 ноември 2017 г. в 15,06 часа.

Много Ви благодаря, че сте използвали името ми удачно, за да защитите надницата си. Това не е много добре, когато един главен редактор се разделя със съвестта си за да се осигури материално. Но Вие така и правехте и в ПИК.BG. Но г-н Недялко Недялков Ви усети твърде късно. Оправдавам Ви сега, за този материал, още повече, че това сега зависи от „господаря“ Ви. Не го познавам и нямам впечатление дали изискуемият собственик Ви е дал пълна нравствена свобода или Ви ограничава. Всеки собственик по принцип има всякакви права върху собствеността си.

Но понеже сте допуснали огромен брой грешки съм длъжен да Ви подсетя, че това не е правилно. Това е лъжа. Още повече е противен и фактът, че пишете недостойно към един Ваш автор, буквално до вчера, от 15-16 години насам. Уважавам твърде много „Блиц“ сайт, който ми е давал трибуна десетки пъти и на който съм откликвал винаги. Поканите на Вашите кореспонденти са били перфектни и точни към мен. За цялата си пряка работа никога не съм бил хоноруван в „Блиц“ и плащания между нас не съществуват.

Много се зарадвах, г-н Крачунов, че сте определили някои от моите становища относно работата на Цв. Василев като банкер като „Шекспирово излияние“. Уникално, независимо, че се стремите да ме иронизирате, трябва да Ви уточня, че чак толкова на сериозно никога не съм се вземал. Но Ви благодаря за случайната оценка за този  Шекспиров образов стил. Нали когато разглеждате дадена личност, искрено трябва да се подпишеш за съдържанието което й определят.

Думата ми беше обаче за Вашите грешки. Много лоши, неточни и груби лъжи. Аз Вас, „Блиц.BG“ и другите Ви побратими никога по никакъв начин не съм обиждал. Вие и колегите Ви главни редактори винаги стартирате към мен като определение с една грамадна лъжа, която е време да осъзнаете. За какво става дума?

1.       Не съм бил никога агент-доносник Яков, а съм бил най-младия в България, резидент „Яков“ на РО на УГВ/МВР-ДС още на 25 годишна възраст.

2.       Чувствам се все още недоразкрит от Комисията по Досиетата, макар че публично съм обявяван като „резидент“ – 7 (седем пъти). Имам писмо до Председателя на комисията от 08 септември 2008 г. да ме доразкрият напълно като служител на ДС.

3.       Съобщавате, че в началото на прехода съм „обслужвал“ Иван Костов и Александър Томов, а сега се „усуквам“ около Цветан Василев. Вестник Монитор пък отива по-далеч като подчертава, че съм бил „първия ортак на Иван Костов“. Изрично Ви уточнявам, че съм бил по-старши от Иван Йорданов Костов  до 02 октомври 1996 г. А след това никога не съм приемал неговото надзорничество и затова вече 20 години нямам нищо общо с държавата. Изключено е Вие като опитен журналист от една фотография да правите такъв сборен, сложен и лъжлив извод. С удоволствие вих Ви предоставил много фотографии, уточнявайки Ви далеч по-важни държавни и международни факти, отколкото тази снимка с Иван Костов. Въпросната фотография с Костов касае констатирана финансова грешка от мен по Бюджет 1993 г., а Вие я интерпретирате като мое слугинство към Иван Йорданов. Нямам право да се срамя днес от белите си коси, както казвате Вие заради това, че преди 25 години съм бил достатъчно точен за държавата България, а Вие днес ме представяте за претендиращ „фин. експерт“.

4.       Споменавате, че съм бил назначен от Жан Виденов за гл. ревизор на БНБ. Той нито ме е назначавал в БНБ, нито е сънувал за това – нещо повече. Той ме уволни по-рано (8 май 1995 г.) заради моя статия във в-к „Труд“ от 24 април 1995 г. На 100-ния ден от правителството му моя милост прогнозира точно до къде ще стигнат той и Румен Гечев. Трябва да четете повече г-н Крачунов, четете за да знаете, иначе ще плащате с авторитет, с пари, с риск за други неща.

5.       Сега за последен път искам да Ви уточня една голяма лъжа, която бе разпространена за първи път от ония същия Иван Костов, на 30 януари 2010 г. Моят „приятел“ Иван Йорданович каза тогава, че аз като гл. ревизор на БРБ нося основна вина за фалита на Търговските банки в България в средата на 18-23 май 1996 г. Все се заканвам, но никога до сега не предприех мерки до съдебна процедура.

Уточнявам Ви за последно!! Гл. ревизор на БНБ отговаря за съкровището на банката и няма никакви правомощия към Търговските банки. За тях отговаря Подуправителя на БНБ, който е и началник на управление „Банков надзор“ с няколко десетки служители. Запомнете и опровергайте Вашата голяма лъжа! Аз бях съгласуван със Сметната палата, установен в УС на БНБ, избран и назначен за Гл. ревизор на БНБ на 14 ноември 1996 г., а Търговските банки фалираха в средата на месец май 1996 г. Така че колкото и да искате да лъжете и злепоставяте персоната ми за това няма да успеете. Аз не съм отговарял никога за търговските банки и не нося никаква отговорност за фалита им, още повече, че съм станал Гл. ревизор на БНБ шест месеца по-късно. Заради това се надявам на опровержение от Вас!

Уважаеми г-н Крачунов,

Вие лъжете наричайки ме „доносник“, вменявате в дълг вина за нещо за което не отговарям, иронизирате ме, поставяте под съмнение моя професионализъм и аз Ви търпя! Преди 7-8 дни, бившият първи-заместник министър на МВР ген. Ст. Стоянов ме нарече вероотстъпник – „турско дьонме“. Аз и него търпя, но всичко е до време! Вие, Крачунов, се проявявате като клеветник. И ген. Стоян Стоянов е същия като Вас – клеветник, в най-наглата си форма. Ген. Стоян Стоянов ме нарича вероотстъпник защото съм сключил брак преди 42 години (7 декември 1975 г.) с българомохамеданка. Какво от това? Ген. Ст. Стоянов е замръзнал в своето светло минало. Господ знае какво е? Такива като него във Фейсбук са наглеци, истински при това. Той не може да проумее как аз се срещам днес с Месут Ялмаз, експремиера на Турция и ме титулува предател. Ако този Стоянов на когото аз съм изпълнявал заповеди е разбирал поне малко от истинската „Държавна сигурност“ нямаше да си позволи да се гаври с мен. При това, когато моят милост беше в Баграм, „големият партиец“ от Хасково беше на по-приятни места, венцехвалейки наглостта на Възродителния процес и пращаше нас в огъня. Не той – ген. Стоянов, а моят милост беше цели 20 години в Златоград, Бенковски, Кирково, Подкова, Крумовград, Голям и Малък Девисил и къде ли не заради Държавна сигурност. И той днес генерала – министър, ме определя във Фейсбук страницата на г-жа Пандова от Варна, като „нещастник, който търси келепира“. Срам и позор, генерале!!! Жалко за твоята наглост!!! Къде търся този келепир? Излез публично и кажи! Кой те направи шеф на Управителния съвет на „Токуда банк“? Колко ми беше келепира, когато аз съм изхвърлен от държавата вече цели 20 години. Къде?

Не знам, г-н Крачунов, дали носите бомбе в по-късната зима. Но едно време такива като бившите първи секретари на Хасково – Ст. Стоянов, на Кърджали – Г. Танев и други обичаха да ходят на доклад при Тодор Живков с бомбета. Част от тях, които впоследствие бяха прехвърляни в МВР на работа, не бяха чували за Държавна сигурност, колкото и бомбетата им. За такива „правоверни“ другари като ген. Стоян Стоянов, който ме цитира във Фейсбук като „турско дьонме“ – вероотстъпник и предател на времето истинския първи зам. министър на МВР Григор Шопов имаше уникално определение – шапкари. Той заедно с моя пряк началник полк. Лазар Лазаров и полковник Йордан Орманков ми позволяваха всякакви интерпретации по оценка на субекта представляващ интерес за България. Ген. Григор Шопов и полк. Лазар Лазаров се занимаваха с разузнаване още от август 1944 г. и много добре знаеха кой – кой е в България! Няма нужда днес ген. Ст. Стоянов да търси в мен предателя, вероотстъпника. Аз назад във времето съм доста ясен, но това е друг разговор.

Така че внимавайте и Вие г-н Крачунов. Утре когато сложите шапка на главата Ви, да не вземе тя да разбира повече за „доносниците“ отколкото самата Ви глава!!! Това е много важно уточнение г-н Крачунов. Може би да съм своенравен, директен, ясен, понякога жесток, но съм искрен към които името на някой е заслужено и много важно за България. Но „няма и прошка“, както е казал Захари Стоянов, за никой клеветник, който се е самооял и самозабравил. Запомнете това!!!

Вие сте млад човек, г-н Крачунов. Парите Ви омагьосват! България чака от Вас перфектност, и не може да бъдете ПОДЛЕЦ. Виж някой от старите може да определят своите подчинени като предатели като въпросният Стоян Стоянов. Но ти не го прави така, те го правят това защото са били назначени като зам. министри случайно. А Вие, Крачунов, трябва да заработите името си на главен редактор. Това е много важно за Вас младите българи. Вие трябва да успявате само честно, запомни това! Вие ще успявате само, ако достигнете до другата нравственост. И това не е случайно. Направете всичко, да получите извинението на г-н Недялко. Това е Вашия ход, на стартовото Ви пречистване.

Накрая, не мога да разбера защо изпадате в несвяст, когато отразявате КТБ?!

Та ако Вашия господар не беше финансиран от КТБ, днес Вие щяхте да бъдете в бюрото по труда. Я се огледайте!

Вие постоянно пишете против КТБ, но дефакто днес живеете на гърба от остатъка но парите получени от КТБ. Иначе Вие и Вашите семейства щяхте да гладувате. Осъзнайте това!!!

Вие днес изпълнявате поръчка да пишете, лъжете и демонстрирате някаква последователност по фалита на КТБ. Оставете това, разминават се с азът си. Това не може да бъде за дълго. От фалита на КТБ ще произтекат големи промени. Само изчакайте и внимавайте! Не се мърсете с лъжи и клевети! Един ден рано или късно ще се отговаря! Не забравяйте това. Надявам се на по-добро разположение на духа Ви и чакам правото си на отговор в медията Ви.

Желая Ви искрено, г-н Крачунов, засега само здраве, друго надявам се имате!

Все пак с уважение:

Кольо Парамов

6.11.2017

София


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 23274 |18.07.2017 Кольо Парамов: КТБ е управлявана модерно, съдът ще разкрие това . 6| 10549 |02.12.2016 Методи Андреев: Охраняваме Доган и Пеевски, а после се чудим защо губим изборите . 1| 11254 |02.09.2016 К. Парамов: Радев може да увисне във въздуха без керосин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads