Реклама / Ads
22| 22360 |19.08.2020 ИНТЕРВЮ

Майката на убития Шарков: Искам оставката на Борисов, ако ще и 1000 лева пенсия да ми даде

.
Ваня Рибчева /на малката снимка е Емил Шарков/
Всъщност, ако трябва да съм сериозна, ще ви кажа, че единственото, което искам от Бойко Борисов е оставка. Ако ще да ми направи 1000 лева пенсията, ще се откажа от нея, само и само той да си замине.
 

Това каза пред Фрог нюз Ваня Рибчева-майка на убития в Лясковец командос Емил Шарков. Почернената жена е пенсионерка и тя реагира остро на решението на кабинета,  пенсионерите да получат по 50 лева. Ето какво обясни Рибчева: 


Г-жо Рибчева, днес Борисов отново презентира новината, че дава на пенсионерите  по 50 лева. Като пенсионер зарадва ли ви тази вест? Как гледате на решението да бъдете подкрепена с тази сума и през следващия месец? 

 

Премиерът Бойко Борисов много греши, ако си мисли, че с такива дребни неща може да купи хората. Ако ще и до края на годината да ги дава тези 50 лева на месец, няма да стане.  Научих, че първоначално управляващите са взели решение да дадат по 150 лева. Но няма да ги получим накуп, а ще ги разпределят по малко. Защото сигурно са решили, че  ние-възрастните сме загубени и ще решим да ги изхарчим наведнъж. А като ни ги дават “ на час по лъжичка” ще си имаме пари. Хитро, нали.  Всъщност, ако трябва да съм сериозна, ще ви кажа, че  единственото, което искам от Бойко Борисов е оставка. Ако ще да ми направи 1000 лева пенсията, ще се откажа от нея, само и само той да си замине. 

 

Министър-председателят увеличи заплатите на много държавни чиновници. Предложи да се свика ВНС, за да се промени Конституцията. Смятате ли, че подобни действия ще повишат доверието в управлението на кабинета “Борисов 3”?

 

Парите в един момент ще свършат. Нали има гласуван бюджет за държавата, където е казано какви ще са приходите и разходите. Той нито веднъж не каза в изпълнение на бюджета ние правим това и това. Той винаги изтъква: “Аз давам пари на еди кого си”. Това е лоша характеристика на неговото управление. В една държава се гласуват закони и се спазват. Друг е въпросът доколко са адекватни законите, които се приемат от това НС. Всичко в управлението на държавата изглежда хаотично. Сякаш някой е натиснал копчето за автопилот. И преди съм казвала, че Борисов не е визионер. Той не става да държавник, защото не вижда какво трябва да се прави за 5 години напред. За 10 пък изобщо да не говорим. Бойко Борисов гледа какво му се сервира насреща и просто реагира интуитивно. Той създаде 100% авторитарно управление. Такова усещане не съм имала за държавата и по времето на Тодор Живков дори. 

 

Не се ли притеснявате от прогнозите на премиера, че ни чака много тежка зима? Плашат ли ви неговите думи?

 

 Този човек много лъже. Някой път и да реши да каже истината, ще пропусна да му повярвам. Бойко Борисов говори каквото му дойде на момента. Спомням си, че пак пътуваше за някъде. Направи три спирки. На първата каза, че дава 3,5 млн. лв. До последната цифрата беше набъбнала на 7 млн. лв. И това само в рамките на няколко часа. Той за всичко така си говори, като започне от световната политика та стигне до болестите. Изважда теми, за да занимава хората и да ги отвлича от основните проблеми. 

 

Защо според вас Борисов не подава оставка, след като според социологически проучвания рейтингът му е спаднал на 20%?

 

Той си знае, че без властта е нищо. Затова се държи с всички сили за нея. Гледа да е удобен и за тези, които го държат на власт. Дали ще ги наречем задкулисие или нещо друго, е без значение. Този човек е зависим тотално. Има на трупчета един куп дела в прокуратурата. Ако дойде друго правителство аз лично ще повдигна няколко въпроса към него. 

 

 Бихте ли ги споделили?

 

Направих всичко възможно, за да извадя истината за смъртта на сина ми. Скоро ще станат 7 години от гибелта му. Исках да се назоват отговорните хора, довели до трагедията. Делото беше абсолютна пародия. Нищо не беше като хората - нито разследването, нито съдебния процес. Сега чакам решение в ЕСПЧ. Имам много неща да търся, които те замазаха. Искам дебело да подчертая, че отношението ми към Борисов и неговото управление не е свързано със убийството на Емо в Лясковец. Смятам, че България не заслужава такива управници. От 89-та година се занимавам с политика. Опитвала съм се да помагам с каквото мога на демократичните процеси. 

 

Разбивате опорната точка ва властта, че тези, които са против ГЕРБ и властта, са задължително червени.

 

 ГЕРБ не са демократи. Те са едно от крилата на БКП. Оттам произлязоха БСП, АБВ-та, разни тирета и други разни. Истинска демократична партия може би тепърва ще се появи у нас. Дори и за СДС-то се разбра, че е било “заразено” с агенти на ДС.  На практика още не сме имали истинска дясна партия, за каквато мечтая. Дай Боже Борисов да си подаде оставката, т. е да го сринем, защото не разчитам на неговата добра воля. И след това хората да си отворят очите и да гласуват за десен политически субект. 

   

Преди години имахте проблеми с малкото жилище на МО, което ползвахте под наем. Вдигна се много шум, след като се разбра, че искат да ви изгонят. Как се разреши проблема?


Министерство на отбраната направи предложение квартирата, в която съм настанена да се замени с друга на община “Люлин”. И като крайно нуждаеща се да остана в нея под наем. Кметът на общината даде на МО ключ на друга подобна квартира, за да стане замяната. Това нещо, обаче  трябвше да мине през решение на министерски съвет и за минути да го гласуват. Познайте какво стана. 


Интересно е да научим.

 

Сигурно има 4 години това предложение стои и чака да влезе в дневния ред на едно тъпо заседание в тъпия МС. И нищо не се прави. В момента аз нямам нито договор с МО, нито с общината. Ей така вися във въздуха. И по този повод искам да попитам Бойко Борисов дали това им е грижата за пенсионерите?! Аз си мисля, че те си викат: “Абе тази е на 70 години, какво ще го решаваме този въпрос. Тя след някоя година ще умре и нещата ще се решат от само себе си. Действат на принципа: “Няма човек, няма проблем”.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 14206 |06.03.2018 Майката на Емил Шарков пред Фрог: Дано синът ми не вижда, че другарите му са предатели . 2| 7746 |26.02.2018 Д-р Николай Шарков: Нужни са четири пъти повече пари за зъболечение . 1| 8334 |07.02.2018 Аркади Шарков: Приватизация може да помогне на закъсалите общински болници . 6| 9073 |12.12.2017 Аркади Шарков: Прогенерична лекарствена политика може да спести милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads