Реклама / Ads
24| 10622 |16.09.2021 ИНТЕРВЮ

Стефан Гамизов пред Фрог: Дано Петков и Василев успеят, дано не ги изолират и маргинализират

.
Стефан Гамизов
Много бих желал Кирил Петков и Асен Василев да успеят, но това зависи от твърде много фактори извън тях. Дано наистина преследват промяна, а не само да разхлабят примката около шията на българите. Който може да им покаже и българите да му повярват, че ще има възмездие и наистина “майната ви, стига толкова”, както каза Кирил Петков, ше получи гласовете ни. Ляво и дясно вече няма.
 

Ние сме в хибридна война с Русия и колкото по-рано го осъзнаем и посочим предателите в лицето на ГЕРБ и ДПС, толкова по-добре. ГЕРБ и ДПС са инструменти в ръцете на руската диктатура и ислямистите в Анкара. В енергетиката трябва да се проведе масивна контраразузнавателна операция и тотално да бъдат отстранени всички на ръководни постове.

 

Това заяви в интервю за Фрог нюз енергийният експерт и общественик Стефан Гамизов.

 

- Г-н Гамизов как ще коментирате политическата обстановка в страната и известяването от президента на нов служебен кабинет?

 

⁃ Положението е трагично и всеки го вижда, както и усеща на гърба си икономически. Съществуващите партии са изчерпани от съдържание, ако изобщо са имали и малко такова. Няма идеи. Няма хора с идеи за постигане на някакво общо благо. Трифонов успя, подменяйки вота на хората, успешно да отклони цялата позитивна енергия в задънена улица и така реалната власт остана в ръцете на ГЕРБ, ДПС, част от санкционираните от САЩ и няколко олигарха близки с Кремъл и Анкара. Ежедневните медийни и през социалните мрежи хибридни военни атаки на руските служби, подкрепящи това статукво, което ги обслужва, само довеждат до по-тежки проблеми, които са в началото си, да се развият напълно през зимата. Няма лидерство, решителност и знание. Ако пък някъде се появи, то се потиска от изброените по-горе. Като цяло най-много ме тревожи пълната безпомощност да се разгради цялата 12 годишна мрежа, създадена от ГЕРБ и ДПС за корупция, злоупотреби, политическа и икономическа репресия, както и слугуващи на диктатурата в Москва. Всичко това ще прави българите по-бедни и по-объркани. Бедните и объркани хора вършат глупости по правило със своя и на другите живот.


- "Промяната продължава", така ще се казва движението на Кирил Петков и Асен Василев. Задава ли се надежда на хоризонта?

 

⁃ Много бих желал тези хора да успеят, но това зависи от твърде много фактори извън тях. Голям песимист съм, че ще ги изолират и маргинализират. Притеснява ме и си задавам въпроси, дали са свързани с госпожа Цветелина Бориславова и дали всъщност преследват “промяна” или само ще разхлабят примката около шията на българите. Не ги чувам да говорят за влиянието на руската диктатура в България, което е основата на безпътицата, в която се намираме и това повдига още въпроси в съзнанието ми.

 

Нищо за Турски Поток, нищо за АЕЦ “Белене”, чух господин Василев да повтаря тезите на шефа на НЕК за енергетиката, а това са желанията на ДПС, с което не казвам, че подозирам връзка, а по-скоро,че не са се ориентирали напълно в ситуацията и не познават един най-тежките фактори за политическа диверсия и влияние на руската диктатура в България. Но въпреки всичко това, искам тези хора да успеят. Подкрепям ги с всичките си въпроси и опасения, защото в крайна сметка направиха неща, които никой не е правил, особено Кирил Петков. Не може да отричаме всичко. Налага се да приемем на доверие, че тези хора са свестни и да ги подкрепяме.

 

Лично аз съм много разочарован от предвиденото в Плана за възстановяване и развитие за част енергетика, което се отнася за безумието да се строи нова паро-газова централа в Марица Изток, което ще облагодетелства корупцията около ДПС, част от санкционираните от САЩ и руската диктатура. Давам си обаче сметка, че това не можеше да се контролира от тези двама симпатични хора. Подкрепям ги напълно. Пак го казвам!


- Откъде според вас ще дойдат гласовете за това ново движение - отляво или отдясно. Президентът и съветниците му засега не вземат страна по въпроса. Вашият коментар.

 

⁃ Българите търсят някой нормален политик или политици. Искат възмездие и Борисов, Доган, санкционираните и олигарсите да бъдат наказани. Наказани от кого и как нямат идея. Искат просто да има възмездие за пропиляването на живота им. Затова и толкова малко гласуваха. Който може да им покаже и българите да му повярват, че ще има възмездие и наистина “майната ви, стига толкова”, както каза Кирил Петков, ще получи гласовете им от всяка страна. Ляво и дясно вече няма. Това са само думи в България. Има политическа корупция в непоносими размери. Има наглост и превземане на държавата от хора, свързани с диктатурата в Москва и ислямистите в Анкара.

 

Има 12 годишен неспирен разпад на държавността, довел до еднолична диктатура на Борисов, подкрепяна от диктатурата в Москва, санкционираните от САЩ и олигарсите. Трябва да решим проблема с връщането на държавата под контрола на конституционно установените правила и да сме пълноценна демокрация, а после ще мислим кой е ляв и десен. Тази година имаме всички предпоставки до края на годината и през зимата да загинат в пандемията няколко десетки хиляди неваксинирани хора, което показва колко успешно се справиха руските служби с хибридната си военна кампания срещу ваксинацията. Виждате ли, колко е сложно всичко? Който може да се справи с това ще получи гласове от всякъде. Така че, ако ще има промяна, която да продължава, трябват умения, които са почти военни и все едно сте на средата на бойно поле.


- Как ще коментирате воплите на ГЕРБ за хаос в държавата и критиката им по адрес на Кирил Петков и Асен Василев.

 

⁃ ГЕРБ няма какво да ги коментирам кой знае колко. Ако Румен Радев беше по-решителен и Трифонов не беше подменил вота на хората, отдавна щяхме да сме в състояние на държавно извънредно положение и да сме поискали помощ от НАТО, с искане за задействане на Член.5 от договора за НАТО, обявявайки, че сме подложени на военна хибридна руска агресия.

 

Ако някой не знае, НАТО приравни хибридната към реалната война. Тази военна руска хибридна агресия се случи благодарение на нищоправенето и съдействието на ГЕРБ, ДПС, санкционираните от САЩ и олигарсите. Това, че не се разбира, какво причиниха ГЕРБ и ДПС на България в услуга на една чужда враждебна диктатура, не означава, че не се е случило. Ние сме в хибридна война с Русия и колкото по-рано го осъзнаем и го прогласим, посочим предателите в лицето на ГЕРБ и ДПС, толкова по-добре.

 

Съжалявам за русофилите, корумпираните и просто предателите, но те могат и да си мислят, че се занимават само с корупция или някаква абстрактна любов към чужда държава, но тази държава води хибридна война срещу България, с ясната цел да я доведе до просешка тояга и да разруши нейната държавност, подчинявайки я на своята воля. ГЕРБ и ДПС са инструменти в ръцете на руската диктатура и ислямистите в Анкара, макар турските ислямисти да са просто чакащи да видят колко ще постигне руската диктатура в България и какво ще остане за тях за техните си новоосмански цели.


- Като енергиен експерт, според вас трябваше ли да запази поста си и вто зи служебен кабинет енергийният министър?

 

⁃ Андрей Живков прави малкото, което може. Българската енергетика се управлява от “бетонирани” хора на ДПС на първо място и от хора на ГЕРБ. ДПС, ръководени умело от руската диктатура заедно с ГЕРБ, така промениха енергийното и това за назначаване на хора на ръководни постове в енергетиката законодателство, че хората им да са недосегаеми.

 

За да има промяна, трябва нов парламент без ДПС-марионетки и на санкционираните от САЩ, каквито бяха хората на Трифонов. Който и да е министър сега не може нищо да направи. Законите, отнасящи се за енергетиката, са правени от ГЕРБ и ДПС с цел корупция, злоупотреби и контрол от руската диктатура на този сектор и от там влияние на целите Балкани. Българската енергетика е държава в държавата и от там една друга държава в ЕС, която е руски военен хибриден анклав в ЕС. Когато погледнете който и да е шеф в енергетиката от времето на ГЕРБ и ДПС, гледате все едно някой, който е от друга държава. Влизате ли в енергийно ведомство или държавна енергийна фирма, все едно влизате в руското посолство или в свърталище на организираната престъпност. Няма как нещо да направи, който и да е сега начело на енергетиката.

 

В енергетиката трябва да се проведе масивна контраразузнавателна операция и тотално да бъдат отстранени всички на ръководни постове, за да се върне тя под български контрол и под контрола на държавата. Не говоря за контрол като собственост, а за контрол все едно е на територията на България. Сега енергетиката само физически е тук. Реално е в Москва и организираната енергийна престъпност. Само манипулирането на енергийната борса и разрухата на ПАВЕЦ “Чаира” са достатъчни за който разбира, да знае за какво става дума.

 

Въпросите зададе Красен Бучков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 12708 |09.09.2021 Марио Русинов пред Фрог: Василев и Петков са заплаха за всички партии. Участието им в следващи избори е доста вероятно . 14| 9355 |09.09.2021 Аламанов пред Фрог: Новите партии лековато оставиха опитните апаратчици да ги вкарат в безсмислени приказки . 8| 8719 |02.09.2021 Вера Иванова пред Фрог: Децата ни пак ще умират. А ние ще зимуваме в палатката . 25| 10686 |02.09.2021 Елисавета Белобрадова пред Фрог: Свидетели сме на един истински политически процес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads