Реклама / Ads
4| 2840 |12.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Антоанета Цонева: Изборите не може да бъдат манипулирани по сценария на Борисов и Нинова

.
Антоанета Цонева Източник: стопкадър, БНТ
Резултатът от изборите ще бъде такъв, какъвто гражданите го направят, а не такъв, какъвто фантастичните флашки на Бойко Борисов и страховете на Корнелия Нинова се опитват да създадат в избирателите. Това заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” в студио “Актуално”.
 

Антоанета Цонева увери избирателите, че гласуването в изборния ден ще премине нормално. Вотът не може да бъде манипулиран по начина, по който го представят Бойко Борисов и Корнелия Нинова и има достатъчно гаранции за това, че такива апокалиптични сценарии няма как да се случат, смята тя.

 

Антоанета Цонева определи искането на ГЕРБ и БСП за броенето на разписки от машините като фронтална атака срещу машинното гласуване.

 

“ГЕРБ, БСП и ДПС в ЦИК са охранители на миналото. Те атакуват фронтално всякакви иновации и технологични улеснения. За тях е много важно да има хартия в процеса, защото само така се чувстват сигурни, че ще могат не само да контролират, а и да манипулират резултатите”, допълни тя. 

 

Във връзка с подадения сигнал за манипулиране на вота чрез подвижни секции в пазарджишка област, водачът на листата в 13 МИР Пазарджик заяви, че е абсолютно убедена, че ДПС се опитват да контролират вота на българските мюсюлмани по брутален начин.

 

“Всеки глас, изтръгнат от тези места, за нас е победа. Няма да се оттеглим, защото отказваме да приемем, че българските мюсюлмани ще бъдат използвани за щит срещу далаверите на ДПС и усилието им за това да гледат на публичния ресурс като на плячка. Хората там трябва да гласуват информирано, а не контролирано”, категорична е тя.

 

Антоанета Цонева изтъкна, че “Демократична България” многократно е заявявала необходимостта от коалиционен кабинет с ясна посока и ясни ангажименти.

 

“Ние вярваме в договора с избирателите и в пълната отговорност, която трябва да се поема, когато се влиза в управление. Само така “Демократична България” ще влезе в управление”, каза тя.

 

“Не е време за експерименти и колебания. Време е да се заложи на твърдостта в политиката. Ние сме на страната на отстояването без колебание за ангажиментите и ценностите, зад които стоим”, добави още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2828 |12.11.2021 Немските социалдемократи подкрепиха БСП за изборите . 0| 2758 |11.11.2021 Цветанов: Наблюдателите в комисиите за изборите в Сатовча, дори през квотата на Демократична България, ще са хора от ДПС и ГЕРБ . 1| 2896 |10.11.2021 Антоанета Цонева: Нашите пари не могат повече да изтичат в чекмеджетата на корумпираната власт . 0| 3322 |08.11.2021 Антоанета Цонева подаде сигнал за нарушения на ДПС с контролиран вот чрез подвижни секции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads