Реклама / Ads
3| 3829 |01.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Местната власт във Видин с пряка намеса в предизборната кампания

.
За да живеем в държава с правила! За да възстановим държавността! Защото българските граждани искат промяна!
 

От ПП „Републиканци за България“ категорично възразяваме срещу пряката намеса на кмета на община Видин Цветан Ценков в предизборната кампания. На 31 март от кабинета на кмета, намиращ се на ет. 6 в административната сграда на община Видин, Цветан Ценков, в качеството си на кмет и водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС призоваха гражданите на Видин да гласуват на изборите на 4 април за конкретно лице, водач на горепосочената листа и уточнявайки номера на коалицията в бюлетината.

 

Въпросният призив беше излъчен на живо, във фейсбук, на официалната страница на община Видин, както и от местната телевизия Видин. Преди това, от името на кмета на община Видин, до медиите бе разпространено писмо – покана, до водачите на няколко от партиите и коалициите, участващи в предстоящите парламентарни избори. Не беше уточнено как и защо видинският кмет е избрал тези лица, с които да разговаря за развитието на региона, виждайки в тях потенциални депутати от 5 МИР.

 

Кметът на Видин е издал Заповед №РД-02-11-307/26.02.2021г., в която забранява: „провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала“. Присъствието на партийния кандидат в кабинета на кмета и призива да се гласува за конкретен кандидат с конкретен номер в бюлетината е ясен сигнал към гражданите на община Видин и особено към общинските служители, да гласуват „правилно“, както своя ръководител. Излъчването на въпросния разговор, както и такъв с още двама представители на партийни листи, се проведе освен от кабинета на кмета, в средата на работния ден на институцията. Публичното излъчване на фейсбук страницата на общинската администрация и от ефира на местната телевизия, ясно говори, че за местната власт във Видин правилата не важат! ПП „Републиканци за България“-Видин призовава своите съграждани от община Видин и от област Видин:

 

Уважаеми съграждани, непременно дайте своя глас в изборите за народни представители на 4 април! Направете осъзнат избор и не се поддавайте на натиск и заплахи! От нас зависи в каква България ще живеем! За държава с правила!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13827 |01.04.2021 Георги Свиленски: БСП е единствената политическа сила, която може да свали ГЕРБ от власт . 2| 3199 |31.03.2021 Агоп Каспарян, РЕГО: Само БСП може да детронира ГЕРБ от властта . 1| 8849 |27.03.2021 „Лодката на Свободата“ тръгна от Видин . 2| 9467 |26.03.2021 Христо Проданов, БСП: Решението на ситуацията с хаоса, който е обзел България, е свалянето на Бойко Борисов и ГЕРБ от власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads