Реклама / Ads
1| 2865 |07.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

„ЛЕВИЦАТА!“ ще се бори срещу спекулата, монополитеи картелите, както и за местни каузи във Варна

.
Първият проектозакон, който ще внесе лявата коалицияв парламента, ще е за таван на надценките нахранителните продукти.

На пресконференция днес Мая Манолова, водач на листата вгр. Варна, представи листата на „ЛЕВИЦАТА!“, която сесъстои от местни интелектуалци, финансисти, инженери, адвокати, икономисти, предприемачи и други, и посочиосновните акценти на кампанията, като добави, че само чрезляво обединение, в което да се включат леви партии иорганизации, социалисти и граждански активисти, може даспре процеса на спад на доверието в лявата партия иобезличаването на левите сили. „За съжаление, социалистическата партия за 5 години загуби 700 000 гласа стова ръководство и от втора сила се превърна в пета т.е. вечене е сила, а лесно заобиколим фактор. Има нужда отобединение на лявото, което да пресече тези процеси наразпад и да даде възможност на българските граждани даимат своите защитници и застъпници в парламента. Щепоставим проблемите на хората на дневен ред в парламента. Ще върнем “ЛЕВИЦАТА!” там, където й е мястото – средхората. Техните проблеми и каузи ще намерят своитезащитници и своите решения”, допълни Мая Манолова.

 

“Считам, че наистина настъпва моментът за лявотообединение. Това е една стара наша кауза за изгражданетона единен ляв фронт с включването на всички малки иголеми леви партии, симпатизанти. Напълно подкрепямидеята за създаването на този политически проект“ЛЕВИЦАТА!”. Ще работя за тази кауза с всичките си силии умения. Всички са добре дошли в новата левица!“, заявивторият в листата Януарий Вичев – общински съветник ипредседател на „Български антифашистки съюз“ във Варна.

 

Основен приоритет на коалицията е повишаването надоходите на работещите хора. Мястото на „ЛЕВИЦАТА!“ есред хората, заяви Мая Манолова. Тя ще настоява заповишаване на минималната работна заплата незабавно. Според нея минималната работна заплата трябва да стигнеиздръжката на живот, измерена от синдикатите, която е 1310 лв. в момента. „Трудовите възнаграждения трябва даизпреварват процента на инфлацията. „Не трябва да имахора, които да живеят с по 610 лв.”, категорична беше МаяМанолова.

 

“Ще преборим спекулата и необосновано високите цени наосновните хранителни продукти. Това, което предлагаме ище бъде предмет на първия наш законопроект в следващияпарламент, е таван на надценките на основните хранителнипродукти. Ние казваме не таван на цените, а таван нанадценките”, подчерта Мая Манолова. “В първиязаконопроект, който ще внесем, ще фигурира и задължениена търговците да показват на етикетите две цени –доставната и продажната цена. Хората трябва да бъдатинформирани какви са надценките и печалбите натърговските вериги. Ще създадем държавен орган заразследване на спекулата, който ще следи цените нахранителните продукти”, обясни тя по време напресконференцията.

 

Коалицията ще бъде и преграда срещу опитите настатуквото и мафията да се върнат в управлението надържавата. “ЛЕВИЦАТА!” ще се бори срещу монополите икартелите, които са превзели всички сфери наикономическия живот. „Навсякъде, където имасвръхпечалби, се вихрят картели и монополи, коетозадушава пазарната икономика”, обясни Манолова.

 

Тя каза още, че “ЛЕВИЦАТА!” няма да допусне и ще сепротивопостави България да бъде въвлечена и във война.

 

Листата на КП “ЛЕВИЦАТА!” в гр. Варна включвапредставители на различни леви партии, леви организации, граждански активисти и социалисти:

1. Мая Божидарова Манолова-Найденова

2. Януарий Марков Вичев

3. Иван Борисов Великов

4. Светлозар Стоянов Златев

5. Димитър Симеонов Костадинов

6. Веселина Стоянова Тупареева

7. Ивелина Тодорова Атанасова

8. Димитър Андонов Чавеев

9. Юлия Тотева Цанкова

10. Диян Великов Великов

11. Силвия Мариянова Димитрова

12. Христо Тодоров Недялков

13. Тони Льонков Стоянов

14. Стоян Василев Ангелов

15. Станчо Василев Станев

16. Пламен Петков Христов

17. Велико Славов Великов

18. Иван Тодоров Василев

19. Добринка Ангелова Иванова

20. Кирил Христов Караиванов

21. Росен Георгиев Георгиев

22. Кирил Костадинов Иванов

23. Валентин Николаев Йорданов

24. Мария Драгомирова Драганова

25. Иван Минчев Иванов

26. Шенол Рушан Исмаил

27. Александър Стойков Николов

28. Боянка Борисова Петрова

29. Миглена Веселинова Атанасова

30. Елена Стоянова Чинчурова-Петкова

31. Ивана Георгиева Данкова

32. Георги Недков Кючуков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 336 |31.03.2023 Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов в Шумен: Да запретнем ръкави заедно . 0| 1390 |31.03.2023 ЛЕВИЦАТА! в Бургас се срещна с представители на туристическия сектор . 6| 2199 |31.03.2023 Въпреки всичко, което ни дърпа надолу, има как да полетим - с номер 12 на 2 април . 28| 3104 |31.03.2023 ”АЛФА РИСЪРЧ”, ”ГАЛЪП”, ”ТРЕНД”: Оспорван финал за първото и третото място на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads