Реклама / Ads
5| 2886 |26.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Валери Жаблянов по БНТ: „ЛЕВИЦАТА!“ е оригиналът. Защото това е формацията, която знае как да се противопостави на дясното и да защити българите и националния ни интерес

.
„ЛЕВИЦАТА!“ е оригиналът. Защото това е формацията, която знае как да се противопостави на дясното, как да се разграничи от десните и предлаганото от десните в ущърб на българското общество.

Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Валери Жаблянов, кандидат на „ЛЕВИЦАТА!“ за народен представител в Пловдив град и Враца. Той отбеляза, че десните правителства днес водят държавата ни към гибел, а всякаква лява политика липсва, защото левицата боледува. Именно тук идва ролята на „ЛЕВИЦАТА!“ – да върне в България автентичното ляво – в служба и грижа за българите.

 

„„ЛЕВИЦАТА!“ е подпечатана с авторитета на личностите си, с нашата биография, с нашите битки в парламента за оцеляване на лявото. Левицата в България трябва ясно, безкомпромисно в законодателния процес, независимо в управление или в опозиция, да отстоява социалните права, записани в българската конституция, където пише, че държавата България е социална държава. Това е нашата водеща политика и нашето кредо и ще го отстояваме с всички средства“.

 

Жаблянов е категоричен, че „ЛЕВИЦАТА!“ не възприема участието си във властта като самоцел. „ЛЕВИЦАТА!“ е формация, която знае как да се противопостави на дясното, как да разграничи кои са десните и как те вредят на българското общество.

 

„На България и българските граждани не й трябва каквото и да е правителство, на българите не им трябва Кирил Петков и Бойко Борисов, които са виновни за това, което е България днес. Г-жа Нинова беше министър на икономиката и, борейки се с инфлацията, сложи светещ надпис на входна на министерството колко струва брашното. И на всичкото отгоре те смятат българите за хора със слаба памет, които не помнят това, което е станало преди само 12 месеца“.

 

Валери Жаблянов подчерта, че дефицит на адекватна левица се е налице в цяла Европа и прогнозира събития, подобни на тези във Франция и в останалите държави на Стария континент.

 

„Десницата днес ни предлага спекула, безконтролни цени, защото ни казва, че това е пазарът. Това не се пазар. Немските акционери на хранителните вериги у нас си чакат печалбите, а печалбите им ги дават българските граждани, като купуват масло по 8 лева. Цените, инфлацията се нуждаят от цялостна икономическа политика от друг тип“.

Валери Жаблянов посочи, че „ЛЕВИЦАТА!“ в парламента ще бъде остра и радикална позиция на всички опити България да бъде присъединена към военния конфликт в Украйна.

 

„Евроатлантическата идея не е да се води война безкрай. Тази идея води война в Украйна с подставени субекти. Европа проглежда и ще се бори за мир. Истината винаги пада жертва на войната и става ясна след войната“.

 

Валери Жаблянов е категоричен, че България се нуждае от изцяло нова икономическа философия и програма – програма, която само левицата може да предложи, защото десницата ни предлага само това, което виждаме в момента. Десницата ни предлага спекула, безконтролни цени, обясни той и добави, че „ЛЕВИЦАТА!“ е за ново разпределение на тежестите и ново разпределение на а брутния вътрешен продукт, на националното богатство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3089 |25.03.2023 Президентът Георги Първанов в Русе: Държавата може само да спечели от участието на „ЛЕВИЦАТА!“ в парламента . 0| 2947 |25.03.2023 Николина Чакърдъкова заяви безапелационната си подкрепа за „ЛЕВИЦАТА!“ на празник в Асеновград . 0| 3060 |24.03.2023 Владимир Маринов: Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ настояваме развитието на аграрния сектор да бъде поставено сред приоритетните за страната ни, наред с енергетиката, туризма и високите технологии . 0| 3017 |23.03.2023 Владимир Маринов, водач на „ЛЕВИЦАТА!“ В 17 МИР Пловдив област: С изричането на неистини няма как да убедите хората, че сте по-добри от другите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads