Реклама / Ads
0| 6662 |20.10.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Ахат забиват със Scorpions на 25 октомври

.
Българските рок динозаври Източник: slusham.com
Световноизвестните Scorpions, които очакваме на 25 октомври за последния им концерт в България, избраха родните рок ветерани “Ахат” да открият шоуто им на стадион "Академик-Плиска".
 

От трите предложения за съпорт от страна на организаторите, между които и една чуждестранна група, германците избраха именно родната банда, заради дългогодишния опит на музикантите на българската и световна рок сцена.

„Още преди четири години те ни бяха одобрили за едно турне в Бразилия, но разни неотложни ангажименти от наша страна провалиха този план. За нас е огромна чест сега да бъдем на една сцена, защото те са гиганти в рок музиката. Това ще бъде и последният им концерт – какво по-хубаво от това да бъдеш част от историята на една велика група“, коментира новината пред „Всеки ден“ вокалът на „Ахат“- Звезди.

Българската банда ще свири между 30 и 40 минути, като за това време ще изпълни някои от най-големите си хитове. „Естествено, че ще изпеем“Черната овца“- с нея завършва всеки наш концерт“, засмя се рокаджията и очаква да се получи незабравимо шоу.

През 90-те години “Ахат” стават една от първите рокбанди от своето поколение, свирили на Запад. В историята на групата влизат гастроли в Холандия, Русия, Чехия, Корея, Югославия, Австрия и др., както и множество мащабни национални турнета.

От 1998 г. насам, изпълнителите на емблематичния хит „Черната овца“ откриват лайфовете у нас на едни от най-големите имена в съвременната рок и метъл музика като Deep Purple, Whitesnake, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Iron Maiden и др.

Съвсем наскоро фронтменът на „Ахат“- Звезди и издателство „Махалото“ представиха в книжарница „Хеликон“ българското издание на „Rock Your Life“ , автобиографията на основателя на Scorpions Рудолф Шенкер, която е вече официално на българския книжен пазар.

Scorpions ще изнесат своя последен концерт у нас по покана на АРТ БГ и Z-Rock. Шоуто в София е спирка от световното турне на групата „Get Your Sting and Blackout World Tour“, с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6487 |20.10.2010 Син на Джеймс Бонд (Роджър Мур) поема ТВ7 . 1| 7334 |19.10.2010 Проект за наставничество стартира в Търново . 0| 7995 |15.10.2010 "Сенки от миналото" - изложба, достойна за Лувъра . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads