Реклама / Ads
11| 8310 |17.09.2010 АРТ ДЖУНГЛА

А. Блатечки: Имаме нужда от мъжкари, а не от безполови същества

.
„Кефи ме, че Бойко е мъжкар и това не е поза. Такива мъже трябва да се занимават с нашата държава, а не някакви безполови същества”, споделя пред Frognews.bg известният български артист Асен Блатечки само седмица преди началото на сериала „Стъклен дом” – 2, в който актьорът ще участва.
 

Решихме да поговорим с Блатечки за политика и да разберем какво мисли за т. нар. политическа обстановка в момента. За себе си той признава, че по принцип не се интересува особено от тези неща и определя политиката като „мръсна работа”. Самият Бойко пък успява да остави впечатления у него още когато Блатечки е дете: „като малък участвах в състезания по карате и е имало случаи, в които той ми е бил съдия”. Но така или иначе няма конкретен политик, който да е успял да спечели симпатиите му на сто процента.

Според него това, което се случва в момента с културата у нас е безумно. Като човек на изкуството той остро осъжда реформите, които се извършват в театъра. „Трябва да си супер антибългарин, за да правиш такива съкращения, защото нямаш ли култура, нямаш държава, нямаш народ”, споделя звездата.

Въпреки че положението е трагично, Асен Блатечки твърдо заявява, че министърът на културата Вежди Рашидов не може да бъде обвиняван за несгодите в момента, и то по ред причини. Според него „в тая криза, когото и да сложат, ще е много зле положението”. Той допълни, че ако имаше финансовата възможност, Рашидов би направил много за културата. За младия артист по-скоро виновни са тези, които навремето са тръгнали да правят реформи, специално за театъра, но в крайна сметка не са свършили нищо от необходимото и просто са се покрили „като мишоци”. За предшественика на сегашния министър на културата - Стефан Данаилов, Блатечки се изказва ласкаво и споделя симпатиите относно това, че Ламбо е свършил добра работа по време на мандата си и дава пример с това, че много театри са ремонтирани. На въпроса кой политик би изиграл, той дори не се замисля за някоя конкретна фигура от политическия ни живот, а предпочита да е някой от великите диктатори. Това е обяснимо, имайки предвид мнението му относно родните ни управляващи и това, което вършат.

Въпреки дереджето, на което сме в момента, актьорът няма намерение да напуска пределите на България, за да търси по-добър живот другаде. Би заминал по работа, но след това със сигурност ще се върне, защото обича държавата си. Така или иначе и тук ангажименти, свързани с актьорската му дейност, не липсват. Има постановки не само в София, но и в другите по-големи градове като Пловдив и Бургас. Многобройните му фенки тръпнат в очакване да се завърти и вторият сезон на сериала „Стъклен дом”, където Блатечки ще вземе участие. Той не можа да разкрие много около ролята си, за да бъде изненада за зрителите, но подшушна, че ще е лошо момче - антипод на ролята на Калин.

Признава, че му се е случвало да откаже роля, но няма някоя конкретна, която не би изиграл, просто има сценарии, които не му допадат. Мечтите му естествено са свързани с професията. „Мечтая си за много, ама много българско кино”, въздъхва секс-символът. С радост признава, че другата му мечта вече се е сбъднала: „отидох на прожекция на български филм - „Мисия Лондон”, и нямаше билети, защото бяха разпродадени. След дълги години затишие отново се заговори за българско кино и салоните отново са пълни”, каза още Асен Блатечки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5451 |16.09.2010 Театрали и министър пак нищят театралната реформа . 2| 6163 |15.09.2010 Вдигат мемориал като Шипка в Украйна . 1| 6069 |14.09.2010 Мач на светци с порно звезди показват три дни в София . 9| 38655 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads