Реклама / Ads
0| 8677 |12.08.2015 АРТ ДЖУНГЛА

ЧУДОГЛЕД – изложба на Ина Валентинова и Вълко Чобанов @ eXAF

.
Чудоглед...
Изложбата проследява срещата на всеки от двамата автори с привиденията из света на личната му психо-реалност. Като се възползват интуитивно от натрупванията в зоната на своето несъзнавано, те развиват визуални сюжети, осланяйки се на усета на свободното въображение.
 
Съсредоточаването в над-ординарната сетивност е изведено до семпли и нежни сентенции на опита. Страничният външен наблюдател е допуснат в условията на игра – която предполага размиване конретиката на видяното, стимулира интерпретацията и съхранява крехкостта на споделеното.

Медиите, с които изложбеният проект комуникира, са живопис, рисунка, литография, офорт, резерваж и видео. В рамките на последната една година двамата артисти работят независимо по подготовката на своите творби, като впоследствие - в колаборация помежду си и спрямо условията на изложбеното пространство - те създават и една своя съвместна работа.

Изложбата се осъществява в рамките на годишната програма на eXAF.org, подкрепена от Наградата за съвременно българско изкуство “Гауденц Б. Руф”.

- - - -
Откриване: 14 август, от 18.30 ч.
Галерийно пространство eXAF (Пловдив, бул. ‘Руски‘ 89)
---------------------------------------------------------------------
Ина Валентинова е родена в Русе през 1995.
През 2014 се записва в бакалавърска програма ‘Изящни изкуства‘ в Хрьонинген, Холандия, а от 2015 предстои да продължи образованието си в програма ‘Текстил‘ на НХА, София.
Работи в областта на илюстрацията и стрийт арта.
Участвала е в изложби и визуални проекти в Австрия, Холандия, Хонг Конг, Полша, Швейцария, Румъния и България. През 2012 реализира първата си самостоятелна изложба ‘Flying Jellyfish and Fragrant Cakes‘ (галерия ‘Архис‘, Варна).

Вълко Чобанов е роден в Пловдив през 1991.
През 2014 завършва ‘Сценография‘ в АМТИИ, а в момента е магистър в програма ‘Дигитални изкуства‘ на НХА.
Работи в сферата на живописта, илюстрацията, видео арта и пърформанса.
Участвал е в рaзлични групови изложби в България, както и в няколко чуждестранни проекта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6357 |08.07.2015 Изложба в памет на художника Цанко Панов . 0| 5462 |14.06.2015 ЧЕЗ подреди фотоизложба на Моста на влюбените . 2| 12990 |29.05.2015 Любен Дилов открива изложба с еротика на "неморалния" Стоян Венев . 14| 7085 |15.04.2015 ШОК! Никой във Франция не бил чувал за БГ-изложбата в Лувъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads