Реклама / Ads
3| 10731 |18.02.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Фрог научи: Протеже на В. Рашидов гони от Музикалния непокорни музиканти

.
"Хубавата Елена" е лоша директорка
Мерките на Рашидов за „ оптимизиране на структурата и числеността на персонала” в осемте театъра, които той нарочи да стават открити сцени, вече са в ход за Музикалния театър. Директорката му Марияна Арсенова, която е протеже на културния министър, започна да разчиства неудобните й музиканти.
 
До нейното назначаване за временно изпълняваща длъжността директор  през септември миналата година, се стигна след като Рашидов вдигна мерника на избрания чрез конкурс Марио Николов и той беше уволнен дисциплинарно  с твърде спорни мотиви.
Първи получиха заповедите си за уволнение трима хористи и двама оркестранти, единият от които е синдикален лидер в театъра.  Той даже е „привилигирован”, тъй като дори няма да си отработи едномесечното си предизвестие, за разлика от останалите.
    
Рашидов  добре познава уменията на певицата Арсенова да уволнява свои колеги още от първия си министерски мандат. През 2010 година , когато стартира  безумието „театрална реформа”  Арсенова е назначена за директор в оперетата и с  лекота уволни  доста свои колеги, осем от които водещи солисти. Съдът обяви уволненията за незаконни  и ги възстанови на работа. Но това отне време. Сега пък товари и без това  изтънелия, по нейни думи,  бюджет на театъра с финансови обещетения за уволнените. Може би разчита, че нейният ментор ще й опрости и тях, както тръби, че й опрощава дългът към държавата уж натрупан от предищното ръководство. Друг е въпросът, че когато си второстепенен разпоредител на бюджет както е Арсенова няма как да натрупаш дълг към държавата, защото държавата не ти го позволява.    

И вместо да направи като другите седем директори, които се опитват да привлекат общественото внимание в защита на своите театри, Арсенова тихомълком взе да уволнява. Защото е отличничката на групата и защото тя е пратена от Рашидов там, за да довърши това, което и двамата не успяха да направят през първия си мандат. Да закрият Музикалния театър, като  се освободят от солисти, оркестранти, хористи и балетисти и осигурят сцена и салон за своите творчески приятели.

Никола Манолев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9951 |16.02.2016 Само във Фрог: Ще изядат ли "мечките" 8 театъра? . 31| 19296 |02.02.2016 Само във Фрог: Убиват светинята „Филип Кутев” . 6| 5905 |27.01.2016 Експерт за ФРОГ: Паисиевата история e знаме . 17| 8201 |18.01.2016 Биляна Траянова пред Фрог: „Хариша“ е книга за деца-откриватели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads