Реклама / Ads
0| 5044 |08.12.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Холандия организира у нас форум за Корпоративна социална отговорност

.
Бернадин Бос, главно действащо лице на форума
Сигерно се питате какво е това Корпоративна социална отговорност. Кръгова икономика и икономика на включването – какви са ползите от тези бизнес модели за българските компании? Дали КСО се изплаща?
 

 На тези и подобни въпроси ще отговорят представители на холандски и български компании и организации по време на среща за споделяне на опит в корпоративната социална отговорност (КСО), която ще се състои на 9 декември, петък, във Vivacom Art Hall, София. 

Събитието „КСО днес“ е организирано от Посолството на Кралство Нидерландия у нас и Българската мрежа за корпоративна социална отговорност, с основна цел обмен на иновативни практики от бизнеса в двете държави.

Все повече компании се убеждават в значението и ползите от КСО. Това означава, че те поемат отговорност за влиянието си върху служителите, околната среда и обществото. В същото време, ползите от КСО може да включват поощряване на иновациите, спестяване на разходи и въвличане на клиентите в дизайна на бъдещето. „КСО днес“ ще постави фокуса върху опита на български и холандски компании и обсъждането на добри практики.

Тенденциите в Европа и Нидерландия ще представи Бернадин Бос, ръководител „Международни връзки и бизнес развитие“ на CSR Netherlands. Тя ще повдигне въпроса за подходите за прилагане на кръговата и приобщаващата икономика у нас и ползите им за бизнеса.

За тенденциите в развитието на КСО у нас ще говори Борис Колев, изпълнителен директор на CSR България. Той и Теодора Иванова-Вълева, експерт в CSR България, ще модерират дискусиите, в които ще участват и представители на корпоративния сектор. Сред  тях са директорите на Shell България - Камелия Славейкова и на ING Bank България - Егберт Вурман, Симона Чаракчиева от Vivacom, Теодора Борисова от  „Солвей Соди“ и представители на Heineken Zagorka България.

Домакинът на събитието, Н.Пр. Том ван Оорсхот, Посланик на Нидерландия в България, ще открие срещата, а с изказвания по темата ще се включат д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на РБългария за иновационна и здравна политика и Максим Бехар, член на УС на Българския форум на бизнес лидерите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10499 |18.05.2016 Доброволци от Европа организират 17-ия Международен фестивал в Бодрум . 2| 5552 |18.09.2015 ЧЕЗ организира изложба на големия чешки художник - Йосиф Питер . 1| 11309 |09.07.2009 Екофорум „Зелена вълна – 21 век” стартира в Копривщица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads