Реклама / Ads
0| 4634 |04.05.2022 АРТ ДЖУНГЛА

Информационна кампания насърчава творчеството и толерантността в образователна среда в русенски учебни заведения

.
Иновативни и интересни онлайн и присъствени събития предстоят в рамките на информационна кампания ”Творим заедно за мир и равенство”, която се провежда през месеците май и юни по проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на oбщина Русе“.
 

Кампанията е инициатива на партньора по проекта – Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ и си поставя за цел да допринесе за насърчаване на творческото начало в контекста на темата за мира и толерантното общуване в образователната среда. В мащабните събития ще се включат деца, ученици, родители, учители от партньорските учебни заведения, доброволци, граждани и неправителствени организации. Кампанията ще подкрепи усилията на Община Русе за равен достъп до образование за всички, ще насърчи творческите способности на подрастващите и ще привлече родители и учители като техни партньори в инициативите.

 

През този месец стартира конкурс за есе на тема: "За буквите", в който ще се включат ученици от три възрастови групи от ОУ "Олимпи Панов". Надпреварата ще провокира децата да изразят отношението си към Светите братя Кирил и Методий, към азбуката, славянската писменост и култура, както и към празника 24 май. В навечерието на тази светла дата отличените от компетентно жури ще бъдат наградени и поощрени на празник в училището.

 

За по-малките – децата от четирите партньорски детски градини (ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Синчец“ и ДГ „Незабравка“) малко след празника на детето, на 3 юни, ще се проведе събитие за рисунка на асфалт на тема “Знаме на мира”. Своеобразната детска мини асамблея ще разгърне таланта на децата, които с тебешир ще рисуват по актуалната тема - мир на планетата Земя. Пространството до Вазата в Парка на младежта ще се изпълни с десетки илюстрации, а накрая всички ще бъдат насърчени с подаръци и грамоти.

 

През целия период на информационната кампания онлайн ще тече рубриката "Знаете ли, че?" във фейсбук, която ще споделя позитивни примери и интересни факти за различните деца. По този начин до много хора ще достигне информация за децата с дислексия, аутизъм, хиперактивност, Синдром на Даун и други състояния, които са не само трудност, но и отварят нови хоризонти пред тях. От кампанията ще научим кои са известните личности с подобни проблеми и какво са постигнали в живота си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4114 |18.04.2022 Младежкият парламент се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“ . 0| 4147 |01.07.2021 За първи път! Българска кампания печели награда от най-престижния рекламен фестивал в света . 0| 4893 |26.03.2021 25 събития в кампанията „Русе-град на свободния дух“ за 2021 година . 0| 6938 |26.05.2020 Кампанията „Чети във влака” с много нови издания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads