Реклама / Ads
0| 6220 |11.02.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Нов театър в НДК отваря врати

.
Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош обяви началото на проекта "Нов театър - НДК". Идеята е да се даде повече пространство за репетиции и нестандартни проекти във всички жанрове в съвместна инициатива с частен театър.
 
В екипа на "Нов театър – НДК" са Александър Урумов, Димитър Стефанов и Цветан Николов. Инициатор на проекта е режисьорът Бойко Илиев.

Театралната сцена ще се помещава на мястото на бившия музикален магазин "Балкантон" в пасажа на НДК и ще събира 160 души. Към нея ще има и денонощно кафене с книжарница. Сцената на "Нов театър - НДК" ще е отворена и за кино, и за опера, и за нощни представления, които ще се играят в петък и събота от 22:00 часа.
Режисьорът Бойко Илиев смята, че "посланията на всички постановки трябва да са позитивни, да вдъхновяват и да оставят приятно усещане у зрителите след представлението, да ги карат да им се живее".

Откриването на проекта ще бъде на 9 март с "Амадеус" на Питър Шафър. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, ще участват Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариус Донкин и Марияна Миланова. Програмата на театъра тръгва неофициално още на 5 март с моноспектакли, детски представления и гостуващи трупи. За месец март са предвидени над 40 представления.

Дни по-рано Мирослав Боршош обяви програмите по друга инициатива на НДК: Национален център на книгата. Идеята му е да подпомага развитието на българската литература. В Консултативния съвет, който изработва правилата центъра, са Алек Попов, Ани Илков, Александър Шпатов, Жаклин Вагенщайн, Манол Пейков, Милена Фучеджиева и Теодора Димова и Радослав Парушев, а в Експертния съвет, който ще прави селекцията, са Амелия Личева, Александър Кръстев, Дарин Тенев, Георги Иванов и Силва Папазян.

По думите на Мирослав Боршош, това трябва да е най-голямото българско място за представяне на книги, което на практика ще бъде денонощна книжарница и библиотека.

Националният център на книгата ще се помещава на първия етаж, вляво от централния вход на НДК. Ще започне да действа през май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5666 |29.12.2014 Театър „Българска армия” с новогодишни подаръци . 0| 5425 |19.12.2014 "Коледна магия" в музикалния театър с маестро Ушев . 1| 5754 |17.12.2014 Народният театър посреща Нова година със "Солунските съзаклятници" . 66| 7346 |02.12.2014 Протест! Александър Морфов напусна Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads