Реклама / Ads
3| 4888 |12.01.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Оперетата отсвири новия си директор

.
С бурни викове “Оставка” и “У-у-у” съставът на Музикалния театър в София не пусна новоизбрания директор Борис Панкин да влезне в кабинета си.
 

Той бе придружен от заместник-министъра на културата Димитър Дерелиев и шефката на Дирекция “Театър” Красимира Филипова.

Панкин бе избран от министерството на Вежди Рашидов за директор, след един неуспешен опит да заеме поста с конкурс.

Трупата на оперетата недоволства от новия си шеф, съмнявайки се, че е просто търговец, а не прави изкуство. Според тях Панкин иска да работи по схемата 7:2 в полза на мюзикъла.

“Тук няма място за кабаре, а за класически музикален театър”, опънаха се артистите и призоваха режисьора да си подаде сам оставката преди да встъпил в длъжност. Те не скриха недоверието си към творческите му способности и припомниха факта, че няма музикално образование.

Пред журналисти Панкин категорично заяви, че няма да сменя афиша на театъра, няма да го превръща в кабаре, а само ще постави “Кабаре”, няма да маха балета и оркестъра.

Новият директор не крие, че иска да увеличи броя на мюзикълите в репертоара, защото те са твърде недостатъчни. Амбициите му са да направи “Мамма Миа”, “Оркестър без име”, “Да бъдеш Боб Фоси” и “Приключенията на Хитър Петър и Настрадин Ходжа”.

Панкин заяви, че има и варианти откъде ще намери парите за тези постановки и основно разчита на шведски, британски и американски институции и организации. Никой от състава на театъра обаче не пожела да чуе добрите му намерения. Вместо това го изпратиха да си ходи с “Многая лета”. “Добре пеете”, беше лаконичният отговор на Борис Панкин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6275 |07.12.2009 Новият сезон на Ла Скала с премиера у нас . 0| 6712 |27.05.2009 Климатът първа грижа на новия филмов шеф . 0| 6954 |14.05.2009 Златната палма на киното в Кан зачака новия победител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads