Реклама / Ads
30| 6242 |05.01.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Пропуснахте "Аватар"? Груба грешка!

.
кадър от филма
Най-красивият филм върви на 3D и ужасно много си заслужава.
 

Пропуснали сте филма "Аватар"? Груба грешка! Поправете я!

Фантастичният трилър дойде в България като предколеден подарък дори ден преди обявената световна премиера. С този филм един от най-великите режисьори на съвремието Джеймс Камерън се върна в киното. Самият Камерън няма нужда от представяне, той прави само касови хитове, предходният от които "Титаник" (преди цели 12 години) безкомпромисно оглави класацията на най-гледаните филми. Настоящият "Аватар" обаче има шансове да го изпревари. Припомням, че над 3000 билета бяха  купени или резервирани още преди първата прожекция на лентата в София и това се отчете като абсолютен рекорд. (В кинозалата, противно на очакванията, че ще има само пълчища тийнейджъри, се оказаха хора от всевъзможни възрасти.)

Скептиците казват, че с пари всичко се постига и отчасти са прави - филмът струва впечатляващите 300 милиона долара.  "Аватар" обаче има амбициозния замисъл и невероятно изпълнение. Той е най-скъпият и технологично най-амбициозен филм правен някога. Пари, пари, ама трябва и майсторлък, нали?!

Джеймс Камерън откровено си признава, че "Аватар" е най-голямото му филмово предизвикателство. Идеята се ражда преди 15 години. Междувременно са измислени нови кинотехнологии, като допълнително той експериментира и в 3D (в резултат на което и кината по света се модернизират).

Що се отнася до сюжета, в него няма нищо кой знае колко уникално - в далечно бъдеще група земляни, начело с Джейк Сули - ветеран от войната с парализиран крак, се отправят на експедиция към планетата Пандора, населена от хуманоидната раса На'ви, притежаващи интелект и развита култура. Джейк се влюбва в жена от На'ви, което довежда до конфликт между земляните и обитателите на Пандора. Главните роли във филма изпълняват Сигърни Уивър, Сам Уорингтън, Мишел Родригез  и Джовани Рибизи.

Реализацията обаче е фантастична.
За мнозина това е най-красивият филм, който някога са гледали. Дори и да не вярвате, отидете да го видите. Няма вариант, при който ще си тръгнете разочаровани!

Ju_17
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5591 |04.01.2010 Пиеса на Олби грабна наградата на независимата критика . 4| 14092 |02.01.2010 Една година по стъпките на българското кино . 1| 6335 |01.01.2010 Светски шум и звезден блясък от 2009-та . 9| 38607 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads