Реклама / Ads
2| 6834 |26.02.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Родни кулинарни продукти в наследството на ЮНЕСКО

.
Българските кулинарни продукти могат да влязат в световното културно наследство ЮНЕСКО. Това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти. Това съобщи зам.-министърът по земеделие и храни Светлана Боянова по време на изложението Международен земеделски салон в Париж.
 

Франция вече го е направила като е вкарала своята кулинария под закрилата на ЮНЕСКО. Наскоро френския министър на културата Митеран Фредерик, като го попитали, кое му е любимото ястие, той отговорил българското кисело мляко с краставици или както се нарича в България -таратор.

 

На българския щанд тази година се представя и горнооряховския суджук вече признат от ЕС като традиционен български продукт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12431 |29.04.2011 Днес е международният ден на балета . 2| 6944 |27.04.2011 „Вълшебна нощ” на Морфов се завръща в Народния театър . 0| 5153 |08.02.2011 Международният филмов свят стяга куфарите за Берлин . 1| 5446 |06.08.2010 11 млн от ЕС спасяват родни опери и театри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads