Реклама / Ads
0| 5170 |16.11.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Спомен за Катя Паскалева на Киномания 2015

.
Катя Паскалева
Незабравимата Катя Паскалева ще бъде отново на голям екран в документален филм, включен в програмата на Киномания 2015, част от календара на културните събития на Столична община.
 
Лентата „Катя Паскалева. Последната роля” на режисьора Ема Константинова може да се види на 26 ноември в кино „Люмиер”.

В понеделник, 16 ноември от 14:00 часа в ПРЕСКЛУБ-НДК екипът на филма ще представи творбата, която отдава почит на една от най-емблематичните български актриси. На пресконференцията ще присъстват Георги Тошев - продуцент и автор на проекта, Ема Константинова – режисьор, Захари Карабашлиев – писател и главен редактор на издателство "Сиела", Елена Жандова – актриса и близък приятел на Катя Паскалева и Лъчезар Касабов - художник, фондация "Катя Паскалева".

60-минутната лента „Катя Паскалева. Последната роля”, продукция на ШОРТКЪТ, разказва историята на звездата, която изгрява със знаменитата си роля в „Козият рог”. До края на живота си тя се снима в над 20 филма и прави десетки впечатляващи роли в театъра. Катя е човек, отдаден на изкуството, надарена с необикновен талант и творческа проницателност, които личат не само от ролите й, но и в нейните текстове и картини. Тази чувствителност обаче има и своята тъмна страна – Катя е осъдена да се бори постоянно с демоните на съмнението и несигурността.

Този филм разбулва скрития от публиката образ на една трагична и възвишена личност – личност, която се отдава до последно и в работата, и в живота, и в любовта. Това е разказ за една жена, живяла “красиво и безотговорно” във времената на “предписания” и ограничения.

Катя Паскалева умира на 56 години, след като в продължение на две години се бори с рака. В една от предсмъртните си бележки пише: „Аз играя последната си роля – на актриса, поставена пред изпитанието дали ще удържи да размие границата между реалността и условността...

И премиерата... всъщност е финалът на спектакъла живот.“

Една премиера, която не трябва да се пропуска...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 17984 |29.06.2014 Калина Паскалева: Днешните мутри са хамстерчета . 1| 12458 |11.06.2012 Почина актрисата Катя Чукова . 3| 10187 |29.03.2008 Спомен за Ивайло Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads