Реклама / Ads
0| 3314 |14.02.2023 АРТ ДЖУНГЛА

Ученици на голямата прима Райна Кабаиванска завладяха публиката в Париж

.
Александрина Михайлова
Ученици от майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ завладяха публиката в Париж.
 

Париж посрещна учениците от майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ. Те завладяха публиката на Париж. Емоционалния концерт "Serata Belcanto" се състоя в Парижката опера Бастий на 10ти февруари. В него участваха: Александрина Михайлова, Вероника Симеони, Джузепе Инфантино и Божидар Божкилов, в акомпанимент на пианистката Боряна Ламбрева, представиха арии и ансамбли от произведения на Бах, Доницети, Берлиоз, Верди, Сен-Санс и Пучини пред парижката публика и спечелиха нейния бурен възторг.


Инициативата за събитието е на директора на Българския културен институт в Париж Десислава Бинева съвместно с Нов български университет. Сред публиката в препълнената зала бяха представители на дипломатическия корпус, ръководството и артистичния състав на Опера Бастий, почитатели на Райна Кабаиванска от България, Италия и Франция, както и членове на българската диаспора в Париж.

 


.

 

Във вълнуващ акцент за българската общност в залата се превърнаха „Хайдушка песен“ и „Девойче“ от Добри Христов, изпълнени от Божидар Божкилов и Александрина Михайлова. Вечерта завърши с класическия бис „Наздравица“ от „Травиата“, в който артисти и публика пяха заедно.


Оперните почитатели в София скоро ще имат възможност да видят двама от участниците в парижкия концерт. На сцената на Софийската опера Джузепе Инфантино гостува в „Риголето“ през февруари, а Вероника Симеони - в „Кармен“ през м. април. Райна Кабаиванска ще пристигне в София през м. септември за своя XXIII Международен майсторски клас в Нов български университет, когато тя ще избере състав за централните роли в операта „Аида“. Четирите спектакъла ще се състоят в Софийската опера през м. декември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3886 |23.11.2022 Теодора Димова получи Голямата награда за литература на Софийския университет за 2022 година . 0| 4420 |24.01.2022 Историята на Пети пехотен дунавски полк бе представена във фотоизложба на русенски ученици . 1| 4207 |16.09.2021 Георги Господинов е номиниран за най-голямата литературна награда в Италия . 11| 8079 |23.03.2021 Почина голямата актриса Татяна Лолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads