Реклама / Ads
33| 7727 |10.03.2008 ЧЕРНО И БЯЛО

Какви ги свърши Георги Първанов на 1 март 2008?

.
Журналистката Велислава Дърева предлага свой прочит на събитията от 1.03.2008 г., когато президентът Първанов вместо при горящите трупове край Червен бряг се оказа в Симитли. Материалът е публикуван в сайта vsekiden.bg.
 

Уважаваме всяка гледна точка по въпросната тема, която разбуни духовете в обществото през последните десетина дни. Някои медии мълчат по темата, опитвайки се да бъдат бронежилетка на президента срещу нездрави критики. Други от кумова срама отбелязват "събитието" с няколко неутрални реда. Има и такива, които открито казват, че държавният глава е направил няколко гафа в онези мрачни дни. Различни мнения по един и същ казус. Читателят сам ще отсее зърното от плявата. Ние само му помагаме да прочете написаното. 

Ето написаното от колежката Велислава Дърева. 

 

На 5 март вестник „Струма" безмилостно разобличи Първанов като безгрижно танцуващ с вълци, лисици и други животни, докато вагоните на влака-ковчег още тлеят. Ето как изглежда престъпното поведение на президента час по час и минута по минута на зловещия 1 март 2008 г.

5,30 ч. Първанов пристига в Симитли в ранни зори. Прелива от арогантност и коравосърдечност.

5,33 ч. Първанов хладнокръвно и мълниеносно отстрелва една гиздава лисичка поради драматичната липса на вълк. Ето я изящната лисичка - невинна жертва на президентското лицемерие.

tmb_gp-17.jpg 5,41 ч. Твърдението на „Струма", че президентът бил танцувал само с една лисица е или злоумишлена лъжа, или елементарна липса на информация. В посочения час високопоставеният ловец авджи Георги с един изстрел усмъртява страховит вълк. Можете да видите как изглежда хищния звяр на следващата снимка - . Честните черни очи на Иван Костов виждат на снимката два хищни звяра. Единият - бездиханен, другият - все още държавен глава.

tmb_gp-16.jpg 6,10 ч. След като с това безсмислено кръвопролитие е задоволил своя първобитен нагон към убийства на беззащитни живи същества, Първанов най-фриволно играйка с любимото си куче - мил дар от Бойко Борисов.

tmb_gp-14.jpgtmb_gp-13.jpg 6,25 ч. Зоркото фотооко е запечатало как кръволокът Първанов и неговата половинка Зорка драпат по скалите като планински кози, изобразявайки алпинистки умения.

7,05 ч. Освежени от ловните приключения, с повишен адреналин и в подходящо за ранния час облекло, Първанов и Зорка отиват да закусят с ловната дружинка. Първанов подарява на Зорка роза. Розата е символът на БСП, която е част от управляващия триглав змей - същият змей, на който Първанов е баща, майка, акушер, архитект и демиург. Дружинката ръкопляска по социалистически - умилено, радостно и единно.

tmb_gp-12.jpg 7,35 ч. В близките шубраци е скрит президентският самолет. Първанов светкавично и в пълна нелегалност заминава за Антарктида. Там успява да се снима с Пимпирев и да му подари държавния герб. Червените якета на двамата са дребен разобличителен детайл за идеологическата същност на това пътуване и разкриват коварния замисъл на БСП да заграби ледения континент с цел установяване на тоталитарен соц. Лицата, придружаващи президента, мълчат като риби относно височайшето посещение на Първанов при пингвините.

tmb_gp-15.jpg 10,11 ч. Първанов напуска Антарктида и отлита в неизвестна посока. Придружаващите го лица мълчат като пингвини.

12, 13 ч. С два повредени колесника и без грам гориво президентският самолет каца на ливадката пред Белия дом. Президентът Буш приветства сърдечно своя скъп гост с думите „Искрено се радвам, че моят приятел Джордж е невредим!".

tmb_gp-4.jpg Първанов поднася на Буш неочакван, но прелестен подарък. Подаръкът е от породата българско генералско куче, селекционирана от Бойко Борисов. Буш нежно гушка сладкото пале, но взорът му е отправен към Зорка, а мисълта - към Бойко.

12,43 ч. Следващото събитие потвърждава поговорката „Приятел в нужда се познава". Обзет от смъртна тревога за своя друг, товарищ и брат Жора (Гога, Гоша), на ливадката каца по спешност и Володя Путин. Тримата друзья не крият радостта си от щастливата среща.

tmb_gp-5.jpgНе дават пресконференции, поради липса на 8 часа свободно време в програмата- 5 за Путин и 3 за Първанов.

13, 55 ч. Стюардесите от самолета на Путин, въоръжени с пилички и ножички за нокти, ремонтират мълниеносно българския президентски ТУ-144. Първанов полита на крилете на вечната дружба към братския Кремъл. В същата минута излита и Путин.

tmb_gp-7.jpg 16,58 ч. Най-сетне на руска земя! Гога и Вова ще се наприказват на чист руски език и зад гърба на Джордж ще се сговорят коварно за още няколко тръби и потоци. Пътьом Първанов навестява руския патриарх Алексий.

tmb_gp-11.jpgtmb_gp-9.jpg 18, 30 ч. Първанов се отправя към България, където го очакват още две знаменателни срещи - с папа Йоан Павел Втори и българския патриарх Максим. Не търси опрощение за кръвта, която същата сутрин е разплискал по снега. Още по-очевидно е, че Първанов не питае и милиграм разкаяние за своето безобразно и безотговорно поведение в тези трагични за България минути.

tmb_gp-19.jpgtmb_gp-18.jpg 21,00 ч. Безчинствата на Първанов край нямат. След завръщането си в България, президентът отново се отдава на арогантни игри и безнравствени забавления. Какъв разгул! Най-напред играе футбол, а после - волейбол.

22,30 ч. Президентът се прибира в резиденция „Бояна". Докато си обува чехлите, звъни телефонът. От едно родопско село го канят да утепе мечка-стръвница, която от 2 години вилнее из кошарите. Уговарят се за деня и часа на хайката за мечки. Първанов заспива недокоснат от националната трагедия. Така завършва денят 1 март 2008 г. на президента Първанов. Всеки, който се интересува от повече подробности, може да посети личния сайт на Първанов www.parvanov.bg. Сайтът е създаден специално за президентската предизборната кампания през 2006 г. Всички снимки (без никакво изключение), които току що видяхте, стоят там от година и половина и са правени между 2001 г. и 2005 г. Наслука на всички вестникарски и политически ловци на сензации!

Велислава Дърева, vsekiden.com

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7766 |08.03.2008 Осми март - у нас купон, в Македония и Монголия почиват . 7| 6570 |04.03.2008 Антиновини: За БСП Петър Мутафчиев е невинен. Другарка става жаба . 2| 5726 |04.03.2008 Малко грамотност не вреди... . 3| 5850 |25.02.2008 Заедно не могат повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads