Реклама / Ads
0| 6695 |09.10.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

2,6 млн. $ броила банка за имението на Белязания

.
Ал Капоне - преди и сега
Провинциалното имение на Ал Капоне, известен още като "Белязаният", в щата Уисконсин е продадено на търг за 2,6 милиона долара, предаде Лента.ру. Купувачът на огромното имение, разположено на площ от 165 хектара, е Chippewa Valley Bank.
 

Интересът на банката към имотите на световновноизвестния Капоне  не са от днес. По-рано тя иззела имението от предишния му притежател, който не успял да се разплати по кредита си.

Организаторите на търга очаквали да има поне десетина кандидати за имението на гангстера. Изненадата им била огромна, когато единствените участници в търга се оказали представителите на Chippewa Valley Bank, които придобили имота само за 5 минути.

Алфонсе Габриел Капоне, познат още като "Белязаният", "Снорки", е един от най-влиятелните гангстери в света, живял в началото на  20 век. Роден в Ню Йорк, uриминалният му живот започва още като тийнейджър в Бруклин. Присъединява се към две банди: "Убийците от Бруклин" и "Четиридесетте малки крадци", като по-това време се занимава с дребни престъпления.

Едва четиринадесет годишен напуска училище, след като се сбива с учител. Работи каквото намери и след известно време се присъединява към известната банда "Пет пункта" оглавявана от Франки Йел.

По това време Капоне започва работа като барман и охрана в заведението на Йел. Там той получва прякора си "Белязаният" след бой с ножове, при който дясната му буза е дълбоко порязана от Франк Галукио.

По-късно Ал Капоне се мести в Чикаго, където се превръща в глава на Американската мафия.

Към края на 1920 година ФБР го поставя в листата на "най-търсените", а през 1931 -  е обвинен и осъден от федералните власти за укриване на доходи.

И днес още се носят легенди за необичайните занимания Ал Капоне - контрабанда, игрален бизнес и сутеньорство.
По разкази на негови съвременници, имението му в Уисконсин е играло важна роля в схемата за разпространение на забранените по това време алкохолни напитки. На езерото, разположено на територията му, кацали самолети с алкохол, който след това се е разпространявал в Чикаго.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5805 |08.10.2009 Голи тела дефилират в Париж . 9| 6618 |08.10.2009 Кафеджийство, лаладжийство и пушене-българският начин на живот . 1| 9141 |07.10.2009 Брук Шийлдс и Джеймс Белуши отърваха кожата на косъм . 8| 5175 |06.10.2009 Стартира надпреварата за Мъж на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads