Реклама / Ads
10| 8205 |24.12.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Чалга новобранци в Европа, НАП заклещи звездите

.
Сексапилната Преслава остава у нас
Дебели куфари, пълни със секси облекло, което пътува към самолета за Европа, а до този огромен багаж ... нашите фолкпевици. Не, това не е нова серия на „Бай Ганьо тръгва из Европа” или демонстрация, как българинът се чувства европеец и лети по света без проблеми.
 
Това е само гледката на столичното летище преди Коледа и Нова година, в която любимците на народа са оставили изстрадалия българин да гледа техните записи и са поели към други българи – тези в чужбина.

Frognews.bg направи справка и стана ясно, че тази година за чужбина ще летят най-големите новобранци в жанра. Явно звездите са се наситили на световна слава и така те дават път на имена от чалгата, които са познати само на най-крайните фенове. Преди, както и по време на празниците от България излитат слабо известни имена като: Сиана, Амет, Цветелина Янева, Валентина Кристи и Джордан. Освен тях багажа си подготвят и малко по-известни имена като Бони, Анелия, Гергана и други.

На 24 декември Сиана ще зарадва със своите хитове многобройните си почитатели в Гент, Белгия.
Звездата с типичното турско име Амет ще се вози до Франция, където ще бъде специален гост на Българското парти в Бордо. В третия ден на Коледните празници от страната ни изчезва и Цветелина Янева, която ще кълчи снага в Испания. Компания на певицата ще й прави цялото и семейство, което ще щрака с пръсти на хитовете й.


Цветелина Янева

Милко Калайджиев, по известен като „Мустака” заминава за остров Крит, където с външен вид и глас ще весели празнуващите. На Стефановден, един от големите празници по Коледа, Анелия ще гостува в столицата на остров Кипър Ларнака. Там изпълнителката на телевизия “Планета” се е заканила да представи най-новите песни от своя репертоар.
За столицата на Обединена Европа, Брюксел, ще пътува Валентина Кристи, за да зарадва българската общност в Белгия. Две са звездите, с които сънародниците ни в Истанбул ще посрещнат 2010 година, в най-българския квартал Авджилар. Гергана и Бони са подготвили богата и разнообразна музикална програма, с която ще впечатлят гостите в празничната нощ.

Джордан, който е любимец на българските роми ще лети за Брюксел. „Новият Азис” е единственият от фирмата си „Ара мюзик”, който се е докопал до билет за чужбина, съобщават за frognews.bg издателите му.

Дали пък част от звездите не са получили забрана да напускат страната ни заради проверките на НАП, които изненадаха любимците на народа малко преди празниците? Или издателите са решили да повдигнат позакъсалия напоследък имидж на тази музика, наблягайки на „тежката артилерия” на фолка. Едва ли някой в чалга индустрията ще даде отговор - защо големите звезди остават у нас. Все пак за любителите на чалгата и силикона радост ще има – звезди и звездички ще блестят и у нас, като само остава да се види дали те ще пеят на живо или на запис.


Анелия

Frognews.bg припомня, че данъчните от известно време проверяват най-популярните имена в естрадната и фолк музика.

Беше установено, че фолкпевица декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г. при положение, че хонорарът й за едно участие е минимум 6 500 лв. Голяма част от „звездите” са декларирали само стари автомобили, като някой от тях са от преди 20 години. Също така се проверяват и броя и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства.

НАП започват да сравнят официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават. При извършването на проверката се събира официална информация за всички доходи и имущества, включително банковите авоари и луксозни вещи.

При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци.

Очаква се проверките на естрадните и фолк изпълнители да приключат до средата на януари. Ако в хода на ревизиите се съберат достатъчно доказателства за извършени данъчни престъпления, материалите ще бъдат предадени на Прокуратурата. Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5896 |23.12.2009 Парис Хилтън вярвала в Дядо Коледа . 2| 6296 |22.12.2009 200 бона, апартамент и кола в семеен Биг Брадър за семейства . 3| 19170 |22.12.2009 Британи Мърфи: пластични операции, кодеин, дрога? . 3| 5714 |21.12.2009 Британците - най-злите европейци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads