Реклама / Ads
0| 6889 |06.04.2016 ХРАНА И ВИНО

4-те плода, които трябва да се хапват всеки ден

.
Повече плодове, по-малко килограми. Това е на кратко заключението на учените от Харвард, които в продължение на 24 години изследват хранителните навици на 124 хиляди души. Колкото повече флавоноиди приемат хората – антоксиданти от плодовете, толкова по-малко тегло натрупват с възрастта, а дори и отслабват.
 

„Забавянето на метаболизма след 40-годишна възраст става неусетно и хората сякаш не успяват да подчинят храненето си на новия изисквания на тялото. Ако възприемете навика да ядете ежедневно плодове, без значение на каква възраст сте, ще направите едно голямо добро за здравето и фигурата си. За да не се лутате в избора на плодове и накрая да се спрете на един хубав и сочен еклер, даваме ви списък с 4 плода, които на всяка цена трябва да ядете всеки ден.

 

Сега няма да имате оправдание, че не сте се сетили какъв плод да ядете. Просто изберете един от тези 4-те. А докато чакаме да им дойде сезона, не се притеснявайте да ядете замразени или сушени плодове. Всичко е по-добро от сладкишите.

 

Ябълки

Подминаваме ги сякаш са скучни, близки и познати. Нямат нищо екзотично, за да ни привличат, а са много, много полезни. Съдържат пектин и полимерни флавоноиди, които имат способността да разграждат захарта така, че да не се превръща в мазнини.

Ябълковият пектин също влияе върху натрупването на мазнини в организма, да не говорим за полезните свойства на фибрите върху храносмилането.

 

Праскови

Съдържат флавоноиди, които изключително помагат срещу диабет тип 2, а в същото време са сладки като кутия бонбони. Една праскова съдържа близо четвърт от количеството фибри, от което се нуждаете на ден, за да се чувства храносмилателната ви система в отлично здраве. Така че, дойде ли юни, прасковите са вашето решение.

 

Боровинки

Малки кръгли мултивитаминчета. Така ги приемайте. Тъмносиният им цвят се дължи на високото съдържанеи на флавоноида антоцианин.

Той предотвратява рак,сърдечни заболявания и възпаления.

Шепа боровинки в повече на ден ще ви помогнат да отслабнете неусетно, твърдят изследователите от Харвард.

 

Ягоди

Сега ще ви признаем нещо. Дадохме втори шанс на „зимните“ ягоди и вероятно защото вече е март, вкусът им ни изненада приятно.

Е, не всички са вкусни и сладки, някои са по-скоро хрупкави като ябълки, но когато е дошъл краят на портокалите, а черешите са още цветчета, оранжерийните ягоди са някаква алтернатива на сладкишите в 4 следобед. Ягодите се съдържат вещества, които пречат на тялото да усвои прекалено много захари и да ги обърне в калории.

Ягодите ще намалят риска и от диабет тип 2.

(edna.bg)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10078 |18.08.2015 Седем смъртни гряха, които ще опропастят ястията ви . 0| 7908 |21.07.2015 13 неща, които не сте знаели за сушито . 2| 21125 |11.03.2015 Важно! Ето колко вода на ден трябва да пием според теглото си . 3| 10772 |10.03.2015 Вредните храни, които ни изкушават от всеки ъгъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads